(ΦΩΤΟ) Νησιώτικοι ήχοι «τύλιξαν» την Αλευκάντρα και ξεσήκωσαν τη Μύκονο

(ΦΩΤΟ) Νησιώτικοι ήχοι «τύλιξαν» την Αλευκάντρα και ξεσήκωσαν τη Μύκονο

 

 

 

Μία εξαιρετική μουσικοχορευτική εκδήλωση γεμάτη χρώματα Ελλάδας και αλμύρα της θάλασσας πραγματοποίησαν το απόγευμα της Κυριακής 7 Μαίου το βιωματικό εργαστήρι χορού "Μυκονιάτικη Βεγγέρα" και ο "Απολλώνιος Όμιλος Μυκόνου".

Η Στέλλα Κονιτοπούλου και οι μουσικοί της ταξίδεψαν το κοινό με νησιώτικα τραγούδια ενώ η δημοφιλής τραγουδίστρια παρουσίασε και το νέο της τραγούδι "Μπλε Ουρανός". Την παράσταση πλαισίωσαν μουσικά οι Βασίλης Κλουβάτος (βιολί), Δημήτρης Ράπτης (λαούτο), Γιώργος Σκορδαλός (λύρα Κρήτης – τραγούδι).

Οι Μυκονιάτες οργανοπαίκτες Μιχάλης Κουνάνης και Λευτέρης Σικινιώτης ήταν τα τιμώμενα πρόσωπα αφού οι διοργανωτές τους απένειμαν τιμητικές πλακέτες για την πολύχρονη συνεισφορά τους στην διατήρηση και διάδοση της μουσικής παράδοσης της Μυκόνου.

Ο Σύλλογος Κρητών Αγίων Αναργύρων πλημμύρισε την ατμόσφαιρα με ήχους της μεγαλονήσου ενώ η χορευτική ομάδα "Μυκονιάτικη Βεγγέρα" παρουσίασε χορούς από πολλές περιοχές της Χώρας. 

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην ειδυλλιακή τοποθεσία της πλατείας Μέλπως Αξιώτη με φόντο την γραφική Αλευκάντρα χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στέλιος Μπρίγγος και την παρακολούθησε πλήθος κόσμου. 

Ο εμπνευστής της εκδήλωσης Αντώνης Αντωνίνης ευχαρίστησε μεταξύ άλλων τα μέλη της χορευτικής ομάδας, τον Απολλώνιο Όμιλο και τον κόσμο που αγκάλιασε την εκδήλωση, όπως και όσους συνεισέφεραν για την πραγματοποίησή της. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την στενή του φίλη Στέλλα Κονιτοπούλου και την Ένωση Κρητών Αγίων Αναργύρων για την παρουσία τους στο νησί και την ευγενική συμμετοχή τους σε αυτήν.

Στο τέλος της εκδήλωσης η δημοφιλής τραγουδίστρια ερμήνευσε γνωστές της επιτυχίες, το γλέντι ξεκίνησε, με αποτέλεσμα χορευτές και κόσμος να γίνουν ένα.

Ακολουθούν στιγμές από την εκδήλωση όπως τις αποθανάτισε ο φακός της Ελένης Κοντιζά για το mykonosdaily.gr