Ντίνα Σαμψούνη: «Ποιος πληρώνει τη σκάλα της εξουσίας στη Φάμπρικα»;

Ντίνα Σαμψούνη: «Ποιος πληρώνει τη σκάλα της εξουσίας στη Φάμπρικα»;

 

 

Δριμεία κριτική προς την δημοτική αρχή ασκεί η επικεφαλής της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ Ντίνα Σαμψούνη για τη σκάλα που προέβαλλε στην πλατεία της Φάμπρικας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της που συνοδεύεται από φωτογραφίες, η σκάλα δημιουργήθηκε στην κοινόχρηστο χώρο της πλατείας "με φυσικό αποτέλεσμα την αδύνατη διέλευσή της", η κα Σαμψούνη κάνει λόγω για "θρίαμβο της κάθε είδους αυθαιρεσίας στο νησί" που όπως αναφέρει "¨προκαλεί συνθηκολόγηση και εθισμό σε αυτό" αλλά και για "υποταγή στις πελατειακές σχέσεις, στα τεχνάσματα για την παράκαμψη και την καταστρατήγηση κάθε έννοιας νομιμότητας και προστασίας του δομημένου -και μη- περιβάλλοντος". 

Σύμφωνα με την κα Σαμψούνη "ανομολόγητη διαπίστωση αποτελεί το γεγονός ότι  κάποιοι υπογράφουν, ανέχονται ή συνδράμουν ακόμα πιθανόν και  οι ίδιοι στο τέλος του δημόσιου κοινόχρηστου  χώρου". 

Παράλληλα η εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, θέτει μια σειρά από ερωτήματα προς τον Δήμο και τις αρμόδιες επιτροπές Αισθητικής και Ποιότητας Ζωής, σχετικά με την αδειοδότηση, το κόστος κατασκευής, ποιος επωφελείται από αυτήν, την δημιουργία αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς της σκάλας στον χώρο κάτω από την οποία δημιουργήθηκε και "αποθήκη ή μελλοντική επιχείρηση). 

Καταλήγοντας η κα Σαμψούνη κάνει λόγο για ψηφοθηρικές πρακτικές της δημοτικής αρχής που βλάπτουν το νησί και έχουν στόχο "τις επόμενες εκλογές και όχι τις επόμενες γενιές".