24ωρη γενική απεργία στις 17 Μαΐου

24ωρη γενική απεργία στις 17 Μαΐου

Με 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία στις 17 Μαΐου απαντούν τα συνδικάτα στα νέα μέτρα. Την απόφαση έλαβε η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ σε συνέχεια της συνάντησης στην οποία μετείχαν οι ΑΔΕΔΥ και εκπρόσωποι κοινωνικών και επιστημονικών φορέων που επίσης δήλωσαν ότι θα συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση.

Σύμφωνα με την απόφαση, η ημερομηνία θα τροποποιηθεί άμεσα σε περίπτωση που η κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες κατάθεσης και ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.

Η ΓΣΕΕ, υπογραμμίζοντας ότι θα συνεχίσει να αντιστέκεται σε κάθε κυβέρνηση που λαμβάνει μέτρα λιτότητας, ύφεσης και ανεργίας που οδηγούν σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο, υπενθυμίζει τις 42 γενικές απεργίες και τις παρεμβάσεις που έκανε σε δικαστικό και ευρωπαϊκό επίπεδο κατά των μέτρων αυτών και κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ότι «γκρεμίζει ό,τι έχει απομείνει παίρνοντας νέα μέτρα χωρίς νέα χρηματοδότηση».

«Συμφώνησαν να περικόψουν τις κύριες συντάξεις έως 18% και όσο επιπλέον χρειαστεί από τις επικουρικές, ενώ καταργούν τη διοικητική προέγκριση του προέδρου του ΑΣΕ για τις ομαδικές απολύσεις, ενώ για τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας (επέκταση + συρροή) επανανομοθετούν την ίδια διάταξη του άρθρου 37 του Ν.4024/2011».

 

πηγή:imerisia.gr