Ο φωτισμός του Περιφερειακού κεντρικό θέμα της συνάντησης του Δημάρχου με τους Αντιπεριφερειάρχες

Ο φωτισμός του Περιφερειακού κεντρικό θέμα της συνάντησης του Δημάρχου με τους Αντιπεριφερειάρχες

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο δημαρχείο της Μυκόνου μεταξύ του Δημάρχου Κωνσταντίνου Κουκά και των Αντιπεριφερειαρχών Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη και Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Στέλιο Μπρίγγο. 

Στο τραπέζι της συνάντησης που έγινε σε πολύ καλό κλίμα τέθηκε μεταξύ άλλων και το σοβαρό ζήτημα του φωτισμού της Περιφερειακής Οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή που χρήζει άμεσης παρέμβασης. 

Το θέμα αφορά πάγιο αίτημα του Δημοτικού Συμβουλίου για το οποίο βάσει της υπ’ αριθμ. ομόφωνης 182/2016 απόφασης του, αποφασίστηκε η έκδοση ψηφίσματος – αποτύπωση αναγκαιότητας, για την επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης και αντικατάστασης των φωτιστικών σωμάτων στον Περιφερειακό δρόμο (Τούρλος- Ορνός) της νήσου Μυκόνου και στο δρόμο Χώρας – Άνω Μεράς, για τους οποίους αρμόδια είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Τους τόνισε την ανάγκη να συντηρηθεί/επιδιορθωθεί άμεσα ο οδοφωτισμός για λόγους οδικής ασφάλειας κυρίως, αλλά και για την εικόνα του κορυφαίου τουριστικού προορισμού.

Από την πλευρά τους οι Αντιπεριφερειάρχες δεσμεύτηκαν πως προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε αυτή η τόσο σημαντική κεντρική οδική αρτηρία του νησιού της Μυκόνου να φωτιστεί κατάλληλα, το προσεχές διάστημα. 
 
Επιπλέον, ενημέρωσαν ότι επίκειται αναβάθμιση και τμηματική πεζοδρόμηση του οδικού δικτύου αρμοδιότητάς τους.
 
Τέλος, προγραμμάτισαν τις επόμενες κοινές δράσεις του Δήμου Μυκόνου με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.