Κι άλλοι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στη Μερχιά

Κι άλλοι λαθρομετανάστες εντοπίστηκαν τα ξημερώματα στη Μερχιά

 

 

Στο ίδιο έργο θεατές μέσα σε διάστημα λιγότερο του ενός μηνός βρέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα οι λιμενικές αρχές της Μυκόνου. Σε μια επιχείρηση καρμπόν με την προηγούμενη που είχε υπάρξει πριν από 20 μέρες (6/4), πλοιάριο με λαθρομετανάστες έφτασε στην βόρεια ακτή της Μερχιάς. Δείτε σχετικά ΕΔΩ
 
Οι επιτήδιοι φαίνεται ότι έχουν βρει τρόπους να μην εντοπίζονται νωρίτερα και καταφέρνουν μέσα στη νύχτα, όταν οι καιρικές συνθήκες το ευνοούν, να προσεγγίζουν τις ακτές της Μυκόνου και να αποβιβάζουν ανενόχλητοι τους λαθρομετανάστες που μεταφέρουν. 
 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στον εντοπισμό δεκαπέντε (15) λαθρομεταναστών, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικοι, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου σε συνεργασία με στελέχη του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, στην περιοχή Μερχιά Μυκόνου.
 
Συγκεκριμένα, το Λιμεναρχείο Μυκόνου ενημερώθηκε από ιδιώτη ότι, οι ανωτέρω κινούνταν πεζοί στην εν λόγω περιοχή κρατώντας σακίδια στα χέρια τους.
 
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι δεκαπέντε προσφυγες - λαθρομετανάστες, αποβιβάστηκαν από σκάφος στην παραλία Μερχιά της Μυκόνου χωρίς να έχουν δικαίωμα εισόδου στη χώρα, ενώ κατά δήλωση των ανωτέρω, στο σκάφος που τους μετέφερε επέβαιναν και ακόμη δύο άτομα πιθανόν διακινητές.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι παράνομοι μετανάστες αφού τους αποδόθηκαν όλα τα απαραίτητα, μεταφέρθηκαν σε χώρους του νέου λιμανιού. 
 
φωτογραφία αρχείου