Εθελοντικό πρόγραμμα με Εσθονές για την καθαριότητα πρότεινε ο Σάκης Γαϊτατζής - Αντίδραση Ρουσουνέλου

Εθελοντικό πρόγραμμα με Εσθονές για την καθαριότητα πρότεινε ο Σάκης Γαϊτατζής - Αντίδραση Ρουσουνέλου

 

 


Ανάμεσα στις προτάσεις που κατατέθηκαν στην πρώτη συνάντηση της Τουριστικής Επιτροπής, αίσθηση προκάλεσε η πρόταση του κ. Γαϊτατζή. Ο κ. Γαϊτατζής αναφερόμενος σε προγράμματα εθελοντισμού που μπορεί να εκμεταλλευθεί ο Δήμος, στάθηκε σε χρηματοδοτούμενο κοινοτικό πρόγραμμα νέων από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καθαριότητα, με την συμμετοχή όμορφων κοριτσιών από την Εσθονία ή άλλες χώρες.

 

Ο κ. Γαϊτατζής τόνισε ότι έχουμε ανάγκη από προσωπικό επισημαίνοντας ότι υπάρχει πρόγραμμα εθελοντισμού νέων που μπορούν να έρθουν στο νησί και να πληρώνονται από το πρόγραμμα. Όπως επεσήμανε οι νέοι πρέπει να είναι από άλλη χώρα και πρότεινε για τον σκοπό αυτό 20 Εσθονές που να είναι και λίγο όμορφες και να δουλεύουν βράδυ «θα φέρουμε 20 Εσθονές, που να είναι και λίγο όμορφες, να καθαρίζουν το βράδυ τη χώρα, πρέπει να δουλεύουν 6 ώρες την ημέρα, 20 Ιταλίδες, Γαλλίδες, Γερμανίδες ό,τι θέλουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Η πρόταση του κ. Γαϊτατζή προκάλεσε την αντίδραση του κ. Ρουσουνέλου ο οποίος τον κατηγόρησε για πρόταση με σεξιστικό περιεχόμενο «καλό είναι όταν λέμε πράγματα εδώ να πατάμε και σε ένα πολιτισμικό υπόβαθρο, να τιμάμε και τον τόπο, την παράδοσή του, το παρελθόν του αλλά και το παρόν και το μέλλον του. Δεν μου άρεσε καθόλου η τοποθέτησή σας με τις Εσθονές. Ήταν λίγο σεξιστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά. Σχετικά με το πρόγραμμα το χαρακτήρισε ενδιαφέρον, ενώ ζήτησε να υπάρξει γραπτώς προκειμένου να το επεξεργαστεί η επιτροπή «να το έχουμε, αλλά όχι με Εσθονές και με τέτοιους χαρακτηρισμούς» όπως είπε.