Επίσκεψη του αρχηγού του ΠΣ στη Μύκονο και συνάντηση με τον Δήμαρχο και με μέλη του Δ.Σ.

Επίσκεψη του αρχηγού του ΠΣ στη Μύκονο και συνάντηση με τον Δήμαρχο και με μέλη του Δ.Σ.

 

 

 

Τη Μύκονο επισκέφθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπελιος, ο οποίος συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Κωνσταντίνο Κουκά και εκπροσώπους του Δήμου και των Νομικών του Προσώπων. Την συζήτηση απασχόλησε η σύσταση Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Αεροδρόμιο και η στέγαση των 35 πυροσβεστών που θα πλαισιώσουν την υπηρεσία. 
 
Σε πολύ καλό κλίμα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ενημέρωσε το Δήμαρχο για τη σύσταση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Αερολιμένα Μυκόνου, η οποία θα στελεχωθεί με τριάντα πέντε (35) μόνιμους πυροσβέστες. Ο Αρχηγός μάλιστα ζήτησε την συνδρομή του Δημάρχου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών τους.
 
Ο Δήμαρχος  αφού τον ευχαρίστησε για την πρώτη επίσκεψη Αρχηγού ΠΣ στο νησί της Μυκόνου ζήτησε την συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το σύνολο του νησιού πέραν των προβλεπόμενων  καθηκόντων τους για το αεροδρόμιο και απέσπασε την δέσμευση του Αρχηγού ότι θα διατεθεί ένα (ίσως και δεύτερο) όχημα για τις ανάγκες του νησιού, καθώς και ότι οι Πυροσβέστες θα επεμβαίνουν όπου χρειαστεί σε όλη τη Μύκονο, καθώς και θα συνδράμουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα καταλύματα για ζητήματα πυρασφάλειας και αδειοδότησης.
 
Όσον αφορά το θέμα της στέγασης, ο κ. Κουκάς του τόνισε το σημαντικό πρόβλημα που υπάρχει στο νησί, όπως είχε κάνει άλλωστε και γραπτώς προς τον ίδιο με την πρόταση τροπολογίας που έχει καταθέσει ο Δήμος Μυκόνου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να μπορεί να επιχορηγεί τους Πυροσβέστες με επίδομα σίτισης και διαμονής. Του τόνισε, ότι δεν είναι το καλύτερο χρονικό σημείο λόγω της έναρξης της σεζόν, αλλά θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την εύρεση κατοικιών. Για το λόγο αυτό είχε προσκαλέσει στη συνάντηση και τον Πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδόχων κ. Μιχάλη Αποστόλου και τον Πρόεδρο του Σωματείου ενοικιαζομένων δωματίων & διαμερισμάτων κ. Σταύρο Κουσαθανά, οι οποίοι δεσμεύτηκαν, ότι σε συνεννόηση με τα μέλη τους θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προς εξεύρεση λύσης, αντιλαμβανόμενοι την ανάγκη για την παρουσία Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο νησί, ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Μυκόνου που μέχρι σήμερα δεν είχε ικανοποιηθεί.
 
Στην συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Νικόλας Γκέλος, ο Αντιδήμαρχος Οργάνωσης, Προγραμματισμού & Ποιότητας Ζωής κ. Λάμπρος Παναγιωτακόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας & Εξυπηρέτησης του Πολίτη κα. Ειρήνη Γρυπάρη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κα. Ελένη Καλπουρτζή, ο Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης κ. Δημήτρης Κοντιζάς και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων κ. Δημήτρης Λαζαρίδης.