ΕΣΠΑ: Ευκαιρίες Χρηματοδότησης

ΕΣΠΑ:  Ευκαιρίες Χρηματοδότησης

 

Για επιχειρήσεις και στη Μύκονο

ΕΣΠΑ:  Ευκαιρίες Χρηματοδότησης

 

Την ευκαιρία να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση για να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες θα έχουν, μέσα στο 2017, χιλιάδες νέες ή υφιστάμενες επιχειρήσεις μέσω των επιμέρους δράσεων του ΕΣΠΑ για την περίοδο έως το 2020.

«Το κλειδί της επιτυχίας είναι η ιδέα, το επιχειρηματικό σχέδιο και η ομάδα των εξειδικευμένων συμβούλων που θα αναλάβει τη σύνταξη της πρότασης», δηλώνει ο Δρ. Ιωάννης Πικραμμένος, αξιολογητής προγραμμάτων ΕΣΠΑ ο οποίος μίλησε την προηγούμενη Παρασκευή στη Μύκονο, στο πλαίσιο εκδήλωσης για το ΕΣΠΑ που διοργάνωσε η επιχείρηση «Λύνεται».

Τα ποσοστά χρηματοδότησης κυμαίνονται από 40% έως 100%, ανάλογα με το πρόγραμμα, ενώ οι τομείς προτεραιότητας στους οποίους θα κατευθυνθούν τα κονδύλια είναι:

O      Τουρισμός

O      Αγροδιατροφή – Βιομηχανία Τροφίμων

O      Εφοδιαστική αλυσίδα

O      Πολιτιστικές & Δημιουργικές Βιομηχανίες

O      Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών

O      Ενέργεια

O      Περιβάλλον

O      Υλικά – Κατασκευές

O      Υγεία – Φάρμακα

 

«Μία από τις μεγάλες καινοτομίες του νέου ΕΣΠΑ η απαλλαγή από το βάρος της εγγυητικής επιστολής», σημειώνει ο δημοσιογράφος Σταύρος Μονεμβασιώτης ο οποίος συντόνισε την παρουσίαση. «Οι εγγυητικές επιστολές είναι πλέον παρελθόν, ο νέος Ανοικτός Καταπιστευτικός  Λογαριασμός στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ήρθε να διευκολύνει και να ολοκληρώσει την πληρωμή των προμηθευτών. Επιπλέον, μεγάλη ευκολία αποτελεί και η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων».

Η ομάδα ειδικών συνεργατών του «Λύνεται» που αποτελείται από νομικούς, οικονομολόγους, ειδικούς στην εμπορική επικοινωνία, φοροτεχνικούς, ειδικούς πληροφορικής, κ.ά ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία των πρώτων φακέλων για το ΕΣΠΑ.

«Στόχος μας είναι να υποστηρίξουμε τους επαγγελματίες της Μυκόνου, νέους και παλαιότερους, να αξιοποιήσουν το ΕΣΠΑ και τα υπόλοιπα εργαλεία χρηματοδότησης, όσο ακόμα υπάρχουν», τονίζει η επικεφαλής του «Λύνεται» κα. Άννα Μονογιού.  

Παρόμοια άρθρα