Αντίο Καπετάνιε... Έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Ξενάριος

Αντίο Καπετάνιε... Έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Ξενάριος

 

 

Ζυμώθηκε με την αρμύρα της θάλασσας και κατάφερε να την δαμάσει. Ταξίδεψε σε πελάγη μακρινά μέσα από υπερατλαντικά ταξίδια και κάθε ταξίδι ήταν και μια νέα κατάκτηση. Σήμερα όμως ημέρα γιορτής, με ούριο άνεμο, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι, από καρδιακή εμβολή. Έτσι αθόρυβα και ήρεμα όπως ήταν και ο βίος του. 
 
Ο καπετάνιος Γιώργος Ξενάριος, γνωστός σε όλους μας και ως "Φάμπρικας", έφυγε από κοντά μας ανήμερα του Ευαγγελισμού σε ηλικία 78 ετών. Ένας καλοσυνάτος Μυκονιάτης, ένας άνθρωπος χαμηλών τόνων, καλός οικογενειάρχης, αλλά και καλλιτέχνης όπως μας φανέρωσε τα τελευταία χρόνια του βίου του. 
 
Ενεργό μέλος της κοινωνίας μας με μεγάλη κοινωνική δράση, ήταν από τα ιδρυτικά μέλη της ΔΕΥΑΜ, μέλος της ΚΔΕΠΠΑΜ, είχε διατελέσει πρόεδρος του Σωματείου Ενοικιαζομένων Δωματίων, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε ασχοληθεί με τις κατασκευές. Είχε πάντα ένα χαρταετό, μια καράβα κι ένα βάγιο για κάθε παιδί και πολλές χειροτεχνίες για να μας δείξει. 
 
Λάτρης του ποδοσφαίρου και φίλαθλος του ΑΟ Μυκόνου, ήταν πάντοτε κοντά στα αθλητικά δρώμενα και στην ομάδα. 
 
Η εξόδιος ακολουθία του θα ψαλλεί αύριο Κυριακή 26 Μαρτίου στις 4:00 το απόγευμα στην εκκλησία του Αγίου Αρτεμίου. 
 
Η οικογένεια του αντί στεφάνων επιθυμεί να συγκεντρώσει χρήματα που θα διατεθούν για ευγενείς σκοπούς.
 
Προς την οικογένεια και τους οικείους του στέλνουμε τα βαθειά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.
 
Συλλυπητήρια ανακοίνωση για τον θάνατο του Γιώργου Ξενάριου εξέδωσε ο ΑΟ Μυκόνου στην οποία αναφέρονται τα εξής: 
 
«Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ. οι προπονητές, οι αθλητές και ο φίλαθλος κόσμος του ΑΟ Μυκόνου αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τον χαμό του Γιώργου Ξενάριου,  στην σύζυγο του Πολυξένη, στα παιδιά του Δημήτρη και Ειρήνη και στους λοιπούς συγγενείς. Ο Γιώργος Ξενάριος αγαπούσε όσο λίγοι την ομάδα μας και κάθε χρόνο μας έφτιαχνε πανέμορφους χαρταετούς με το σήμα του Α.Ο. Μυκόνου. Ας είναι ελαφρό το χώμα που θα τον σκεπάσει».