Συνεχίζεται η διαδικασία αιτήσεων από επιχειρηματίες για τους κοινόχρηστους χώρους

Συνεχίζεται η διαδικασία αιτήσεων από επιχειρηματίες για τους κοινόχρηστους χώρους

Λήγει στα τέλη του μήνα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων καταστημάτων για την χρήση κοινοχρήστων χώρων κατά την τουριστική περίοδο.

Οι αιτήσεις για χορήγηση χρήσης κοινόχρηστου χώρου γίνονται δεκτές στην Επιτροπή Αισθητικής μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017. Στη συνέχεια θα διαβιβαστούν στην Οικονομική Επιτροπή όπου και θα αξιολογηθούν. 

Σύμφωνα με σχετικό έγγραφο του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Νίκου Γκέλου:

1. Οι υπόχρεοι οι οποίοι δεν παρουσιάζουν αλλαγές στα τετραγωνικά παραχώρησης κοινοχρήστου θα προχωρήσουν σε μια απλή αίτηση χωρίς προσκόμιση τοπογραφικού.
2. Οι υπόχρεοι οι οποίοι αιτούνται παραπάνω τετραγωνικά ή νέες επιχειρήσεις οφείλουν να παρουσιάζουν μαζί με την αίτηση, την άδεια λειτουργίας του καταστήματος και πρόσφατο τοπογραφικό από Μηχανικό αποτύπωσης του χώρου.
3. Θα πραγματοποιούνται έλεγχοι από την Οικονομική Υπηρεσία κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Τα πρόστιμα ορίζονται διπλάσια του ποσού του κοινοχρήστου (€100/μ2 για την Χώρα και €50/μ2 για την Άνω Μερά).
 
Η αδειοδότηση των αιτούμενων κοινοχρήστων χώρων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Δήμου θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2017.