Επιστολή της ΚΕΠοΜ στους βουλευτές Κυκλάδων για τα μείζονα προβλήματα της Μυκόνου

Επιστολή της ΚΕΠοΜ στους βουλευτές Κυκλάδων για τα μείζονα προβλήματα της Μυκόνου

 

 

Επιστολή παρέμβασης για τα μείζονα προβλήματα της Μυκόνου έκανε η ΚΕΠοΜ στους βουλευτές του Νομού. 

Στην επιστολή της αναφέρεται σε χρόνια προβλήματα τα οποία η Πολιτεία αδιαφορούσε να επιλύσει επί σειρά ετών, με αποτέλεσμα την γιγάντωσή τους, εξαιτίας κυρίως, όπως αναφέρει, της οικονομικής κρίσης. 

Τα θέματα στα οποία εστιάζει η δημοτική παράταξη σύμφωνα με την σειρα προτεραιότητας που τα θέτει είναι η Πολεοδομία, η απελευθέρωση αγοράς τουριστικών κατοικιών-στέγαση υπαλλήλων-υποστελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών, η απελευθέρωση αγοράς γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, η επέκταση του Γυμνασίου και η δημιουργία νέου,  η εκμεττάλευση των παραλιών και η αποστολή ανταποκριτή του ΟΑΕΔ στο νησί.

Η Κίνηση ζητά την στελέχωση της υπηρεσίας δόμησης ώστε να να εξυπηρετηθεί με τον καλύτερο τρόπο ο τομέας των κατασκευών – επισκευών ο οποίος αποτελεί την δεύτερη σημαντική οικονομική δραστηριότητα του νησιού  μετά τον τουρισμό και να αποτραπούν φαινόμενα αυθαίρετης δόμησης και η διαφυγή δημοσίων εσόδων, να γίνονται αποτελεσματικότερα οι έλεγχοι και η  επιβολή της νομιμότητας.

Επίσης, να εξεταστεί το ενδεχόμενο ελέγχου των αδειών τουριστικών καταλυμάτων στην Μύκονο και αλλού εξαιτίας του υπερκορεσμού, όπως και το ενδεχόμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε οι Δήμοι να ενισχύονται οικονομικά για εξεύρεση στέγης στους δημόσιους υπαλλήλους, να εξεταστεί το ενδεχόμενο νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε οι Δήμοι να μπορούν να παρέχουν κατοικία στους ΔΥ σε ακίνητα της ιδιοκτησίας τους ή να μπορούν να εκμισθώσουν ακίνητα από τρίτους για τον σκοπό αυτό, αλλά και  η δυνατότητα αλλαγής χρήσης  σε δημοτικά ακίνητα ώστε να μπορούν να μετατραπούν σε κατοικίες για την στέγαση δημοσίων υπαλλήλων.

Σχετικά με την απελευθέρωση της αγοράς γραφείων ενοικιάσεως αυτοκινήτων - μοτοσυκλετών προτείνει την άμεση αλλαγή του καθεστώτος   και  όλες οι αδειοδοτήσεις να περνούν αυστηρά από το ΔΣ και τις υπηρεσίες του Δήμου με διαδικασίες που να επιβάλουν αυστηρούς ελέγχους. Το μειονέκτημα εδώ, όπως τονίζει, είναι η απουσία δημοτικής αστυνομίας ( καταργήθηκε το 2014) και η υποστελέχωση του ΑΤ Μυκόνου. Παράλληλα προτείνει την εκ νέου δημιουργία της δημοτικής αστυνομίας για την άσκηση ελέγχου, από την πλευρά του Δήμου σε όλα τα επίπεδα.  

Στο θέμα του γυμνασίου ζητά την τοπική εφαρμογή της επέκτασης σχεδίου πόλεως ώστε να μπορέσουν να χτιστούν τρεις αίθουσες στο υπάρχον κτήριο του γυμνασίου, να επανεξεταστεί η αδειοδότηση του παραρτήματος του Γυμνασίου στην Άνω Μερά σε χώρο που διατίθεται γι' αυτόν τον σκοπό αλλά και να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες κατασκευής του νέου γυμνασίου στην Άνω Μερά.                                                                                                                           Όσον αφορά στις παραλίες ζητείται η άμεση έκδοση της σχετικής κυα για την παραχώρησή τους για τουλάχιστον τρία χρόνια στους Δήμους, και την εφαρμογή ηλεκτρονικής δημοπράτησης των παραλιών του Δήμου Μυκόνου, ώστε όπως τονίζει να παραχωρούνται με τον καλύτερο τρόπο και να διαφυλάσσεται η διαφάνεια της διαδικασίας και οι θέσεις των κομματιών προς δημοπράτηση να καθορίζονται από τον Δήμο.         

Τέλος για τον ΟΑΕΔ ζητά την αποστολή μονίμου ανταποκριτή από την κεντρική υπηρεσία του Οργανισμού ή να δοθεί αρμοδιότητα στα ΚΕΠ, ενώ εναλλακτική λύση προτείνει την ενεργοποίηση της διάταξης που προβλέπει τη δυνατότητα προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΟΑΕΔ και ΕΦΚΑ.