"Βέλη" της ΚΕΠοΜ προς την Τουριστική Επιτροπή

Κριτική για την πορεία της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου ασκεί με ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της ΚΕΠοΜ η οποία κάνει λόγο για "τραγικό απολογισμό" της διετίας που πέρασε. 

Η ελάσσονα μειοψηφία του Δ.Σ. καταγγέλει "τραγική αδιαφορία" των μελών της Επιτροπής και επιλογή προσώπων με "μη αξιοκρατικά κριτήρια". Στις ελάχιστες εξαιρέσεις συγκαταλέγει τον κ. Ριζόπουλο, μέλος της Επιτροπής που η ίδια η ΚΕΠοΜ είχε προτείνει και πήρε την θέση του τότε Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Ρουσουνέλου, μετά από δική του παραχώρηση.

Η Κίνηση καταγγέλει "βάναυση φίμωση της Επιτροπής από τον Δήμο" καταλογίζει "έλλειψη σοβαρής προσπάθειας για την εκπόνηση ενός βιώσιμου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης με σεβασμό στον τόπο και την ιστορία του" όπως αναφέρει, ενώ στέκεται και σε αποφάσεις τόσο της Επιτροπής, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκπόνηση προγραμμάτων τουριστικής προβολής με την συμβολή εταιρίας τεχνικών συμβούλων. Προγράμματα τα οποία όπως τονίζει, "ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί". 

Μιλά για "απαξίωση θεματικών υποεπιτροπών που ουδέποτε συγκροτήθηκαν, καταλογίζοντας ευθύνες τόσο στην πρόεδρο, όσο και στον προϊστάμενό της".

Τέλος καταλήγει ότι "παραμένουν στις καλένδες οι επιδιώξεις της δημοτικής αρχής για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για την ανάδειξη της Μυκόνου  και η συνεργασία με τους  φορείς του Τουρισμού" ενώ ρίχνει τα πυρά της και στην εκπροσώπηση του Δήμου σε εκθέσεις τουρισμού, χαρακτηρίζοντάς την ευκαιριακή".

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά "επιλέγεται η  ευκαιριακή εκπροσώπηση του Δήμου σε διάφορες εκθέσεις από τεχνικούς και δημοτικούς συμβούλους, συμμετοχές χωρίς  σχέδιο χωρίς στόχο και όραμα".