Την απόσυρση των δασικών χαρτών ζητούν οι Δήμαρχοι του Νοτίου Αιγαίου

Την απόσυρση των δασικών χαρτών ζητούν οι Δήμαρχοι του Νοτίου Αιγαίου

 

Την απόφασή τους στην οποία ζητούν μεταξύ άλλων την απόσυρση των δασικών χαρτών έστειλε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αιγαίου. 
 
Το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ κατά την συνεδρίαση του στις 15/2/2017 στην οποία συμμετείχε και ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς αποφάσισε ομόφωνα :
 
1.Την απόσυρση των δασικών χαρτών με ταυτόχρονη αναστολή της σχετικής διαδικασίας για εύλογο χρονικό διάστημα τουλάχιστον 6 μηνών προκειμένου να ξεκινήσει διαβούλευση επί του θέματος από μηδενική βάση. 
2. Επαρκή ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων.
3. Να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα με εξασφάλιση της χρήσης απεικονίσεων των επιμέρους περιοχών και ιδιαιτέρως της νησιωτικής Ελλάδας, όπως άλλωστε προβλέπει και το Σύνταγμα.
4. Η οποιαδήποτε διαδικασία για υποβολή αντιρρήσεων θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από κάθε τέλος, έτσι ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα υποβολής αυτών.
 
Η απόφαση εστάλλει επίσης στον Αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών, στους βουλευτές του Νομού, στον Περιφερειάρχη και στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ.