βίντεο - Λαμπρή και πολυπληθής η υποδοχή της Παναγιάς Τουρλιανής στη Χώρα Μυκόνου

βίντεο - Λαμπρή και πολυπληθής η υποδοχή της Παναγιάς Τουρλιανής στη Χώρα Μυκόνου

 

 

 

Με μεγαλοπρέπεια και με την συμμετοχή πλήθος πιστών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 Μαρτίου η κάθοδος της Ιεράς εικόνας της Παναγιάς Τουρλιανής από το μοναστήρι της Άνω Μεράς στην Χώρα της Μυκόνου, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο.

Η λιτάνευση της εικόνας ξεκίνησε μετά το τέλος της θείας λειτουργίας που έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Τουρλιανής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Δωρόθεου Β΄ στην οποία παραβρέθηκαν,  ο Δήμαρχος κ. Κουκάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και της Πολεμικής Αεροπορίας, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων του νησιού, μαθητές των σχολείων και πλήθος κόσμου.

Ο καλός καιρός στάθηκε σύμμαχος στην τοπική γιορτή που ολοκληρώθηκε με ομιλίες καλοσωρίσματος της εικόνας στον γιαλό και την μεταφορά της στον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής στον οποίο και θα φιλοξενηθεί φέτος μέχρι το Σάββατο του Λαζάρου, οπότε και θα επιστρέψει στο Μοναστήρι. 

Ακολουθεί βίντεο με στιγμιότυπα από την πανηγυρική υποδοχή της εικόνας και τις ομιλίες του Σεβασμιωτάτου και του Δημάρχου Μυκόνου.