Νέα σύμβαση του Δήμου Μυκόνου με τον ΟΑΕΔ

Νέα σύμβαση του Δήμου Μυκόνου με τον ΟΑΕΔ

 

Στην σύναψη νέας σύμβασης με το γραφείο του ΟΑΕΔ προχωρά ο Δήμος. Η υπογραφή νέας σύμβασης κρίθηκε επιβεβλημένη μετά την αδυναμία στελέχωσης γραφείου στη Μύκονο ή αποστολής υπαλλήλου από την Σύρο σε τακτά χρονικά διαστήματα από τον ΟΑΕΔ για την διεκπεραίωση υποθέσεων των πολιτών του νησιού μας.
 
Αποτέλεσμα αυτών ήταν η ταλαιπωρία και η συχνή μετακίνηση εκατοντάδων Μυκονιατών και ανθρώπων που εργάζονται στο νησί, στην Σύρο, για την διεκπεραίωση υποθέσεών τους κατά την διάρκεια του χειμώνα.
 
Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο λήφθηκε η απόφαση ανανέωσης μετά από αίτημα σύσσωμης της αντιπολίτευσης σε προηγούμενο Δ.Σ. και κατόπιν εξέτασης του θέματος από την πλευρά του Δήμου. 
 
Η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί τις προσεχείς ημέρες, θα είναι μονοετής και ο υπάλληλος που θα διατεθεί θα εξυπηρετεί στα γραφεία της Κοινότητας της Άνω Μεράς. 
 
Ο Δήμος  Μυκόνου εξυπηρετούσε τους ασφαλισμένους σε σχέση με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ τα τελευταία 15 χρόνια προσπαθώντας να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών ελλείψει  γραφείου της υπηρεσίας στο νησί.  
 
Δυσάρεστη διαπίστωση
 
Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΚΕΠΟΜ αποτελεί «Δυσάρεστη διαπίστωση η  έλλειψη εδώ και χρόνια  υπηρεσίας ΟΑΕΔ  σε ένα  τουριστικό νησί σαν την  Μύκονο με εκατοντάδες επιχειρήσεις και χιλιάδες υπαλλήλους».    
Υπολογίζεται ότι μόνο στον τουρισμό απασχολούντα νόμιμα στο νησί περισσότεροι από 5.000 εργαζόμενοι ετησίως , νούμερο που προκύπτει από τα βιβλιάρια υγείας των ξενοδοχοϋπαλλήλων που εκδίδει/ θεωρεί κάθε χρόνο η υπηρεσία της Σύρου.                                                                                                                                                                                                                
Η έλλειψη αυτή, τονίζει η δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης, συγκαταλέγεται στις τραγικές ελλείψεις υποδομών υγείας ,παιδείας κ.αλ. και συμβάλλει στην  κακή ποιότητα υπηρεσιών που παρέχονται στο νησί ακόμα και από τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες του.
 
Και η ΚΕΠΟΜ καταλήγει «Πάγια απαίτηση των κατοίκων και δική μας, παραμένει να λαμβάνεται υπόψη  από την  εκάστοτε κυβέρνηση  η σημαντική συμβολή του νησιού στην οικονομία της χώρας αλλά και η δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες εκτός Μυκόνου λόγω των σοβαρών προβλημάτων νησιωτικότητας  ειδικά μετά την κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά».