Μυκονιάτης Μάρτης 2017, μήνας με ψυχή και συναίσθημα - Εκδηλώσεις, δράσεις, δραστηριότητες

Μυκονιάτης Μάρτης 2017, μήνας με ψυχή και συναίσθημα - Εκδηλώσεις, δράσεις, δραστηριότητες

 

 

Η ψυχή και το συναίσθημα γιορτάζουν το Μάρτη στη Μύκονο με ένα πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Μια σειρά από φορείς δίνουν ραντεβού σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στσ συναισθήματα αρχής γενομένης από την Κυριακή 5 Μαρτίου και συγκεκριμένα: 
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 11:00 - Μάρτης ρόδα και ποδηλατάδα από τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Μυκόνου. Οι διοργανωτές μας προσκαλούν: "Γυαλίστε τα ποδήλατα και φέρτε τα πατήνια, το Μάρτη ετοιμάσαμε ποδηλατάδα φίνα"! Ποδήλατα και πατίνια στη σειρά με αφετηρία το Ξενοδοχείο Λητώ, θα ξεκινήσουν με τερματισμό το Δημαρχείο. Από εκεί σε τρεις διαφορετικές πλατείες παραδοσιακά παιχνίδια με παιδαγωγούς των παιδικών σταθμών και καλεσμένους έκπληξη, θα γίνουν αφορμή να εκφραστούν και να αποτυπωθούν συναισθήματα με τρόπους πολλούς και διαφορετικούς.
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 19:00 - "Το παιχνίδι των κουκλοσυναισθημάτων" από την ΚΔΕΠΠΑΜ και το Σύλλογο Γονέων Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Σύγχρονη Παιδεία. Παιχνίδι με τις "κρυμμένες" κούκλες σε βιτρίνες καταστημάτων της Χώρας. ΤΟι συμμετέχοντες θα κληθούν να βρουν τις κούκλες και να περιγράψουν τα συναισθήματά τους στη φόρμα συμμετοχής και να μπουν στο παιχνίδι! Διάρκεια παιχνιδιού 24 Φεβρουαρίου έως 11 Μαρτίου. Το Σάββατο 11 Μαρτίου στις 7:00μ.μ. στην αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ θα πραγματοποιηθεί κλήρωση που θα αναδείξει ένα νικητή ο οποίος θα κερδίσει ένα μαγικό δώρο!Το παιχνίδι απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. 
 
ΤΡΙΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 17:00 - Τέρψη Ψυχής, από το Σύλλογο Γυναικών Ανωμερίτισσες. Ένα ταξίδι πνευματικής και ψυχικής ανάτασης και αναψυχής στην Ιερά Μονή Παλαιοκάστρου στην Άνω Μερά. Μέσα από τους Ύμνους του Μεγάλου Αποδείπνου και ψυχοφελούς ομιλίας, θα δοθεί η ευκαιρία στους παραβρισκόμενους να εκφράσουν συναισθήματα και σκέψεις, μοιράζοντας με αγάπη τα καλούδια από το σαρακοστιανό κέρασμα.
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 18:00 - "Το δέντρο της Γνώσης" από τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Σύγχρονη Παιδεία. Κάθε καρπός κρύβει ένα συναίσθημα που μόνο τα παιδιά μπορούν να ζωντανέψουν! Ζωντανεύουν όλα μαζί και όχι το καθένα ξεχωριστά, γιατί στηρίζεται στο ένα στο άλλο. Παιδική θεατρική παράσταση συμπαραγωγής Εργαστηρίου Ονείρου και ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης, στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.
 
ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 17:30 - "Έφηβοι ξεδιπλώνουν μαγειρικά συνεαισθήματα" από τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου. Μια ανατροπή στις καθιερωμένες συναντήσεις της Λέσχης Γαστρονομίας με υλικά την συνεργασία, την αγάπη, τον αυθορμητισμό και την καλή διάθεση. Ο Γιάννης, η Ένι, η Μαρία και ο Μάνος, κρατούν το δικαίωμα στην έκπληξη, θέλοντας τα πιάτα τους να ιντριγκάρουν φίλους, γονείς και πρόσωπα αγαπημένα. Μια εφηβική συνομωσία για μεγάλα και πολύ μεγάλα παιδιά στην αίθουσα πλάι στην τ. Κοινότητα, Πλατεία Άνω Μεράς.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ, ωρα 11:00 - "Της καρδιάς ζυμώματα" από τη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου και τη Μαργαρίτα Τσακιρίδη από το Casa Dolce. Ζυμώνουμε και πλάθουμε μπισκότα εκφράζοντας συναισθήματα με κουπ πατ και ζαχαρόπαστα. Ένα Κυριακάτικο πρωινό από εκείνα ποθ απολαμβάνει η ψυχή μας στην Ανοιξιάτικη Άνω Μερά, με δυνατότητα συμμετοχής παιδιών κάθε ηλικίας, στην αίθουσα πλάι στην τ. Κοινότητα στην πλατεία Άνω Μεράς.
 
ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΡΤΙΟΥ, ώρα 20:30 - "Ποιητική Άνοιξη 2017 / Ο Τίτος Πατρίκιος στην Μύκονο" από την ΚΔΕΠΠΑΜ. Συνομιλώντας με την ποίηση και τον συναισθηματικό κόσμο του μεγάλου μας ποιητή Τίτου Πατρίκιου, στην αίθουσα της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Προλογίζει και συντονίζει ο Θέμης Ροδαμίτης, συμμετέχει η μουσικός Μαργαρίτα Σαλταμανίκα. 
 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, οι Σύμβουλοι του Δ.Σ. του ΠΑΚΟ Γ. Αξιώτης, και η Ευφροσύνη Νικητιάδου, αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Μυκόνου, ευχαριστούν θερμά όλους όσους ευγενικά και γενναιόδωρα προσφέρθηκαν για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων καταθέτοντας πολύτιμο χρόνο, κόπο και ψυχή και σας περιμένουν.