Ήταν όλοι εκεί. Μήνυμα ενότητας στην κοπή πίτας της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας - ΦΩΤΟ

Ήταν όλοι εκεί. Μήνυμα ενότητας στην κοπή πίτας της Τ.Ο. Νέας Δημοκρατίας - ΦΩΤΟ

 

 

Με τη συμμετοχή φίλων και στελεχών του κόμματος, η Τοπική Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας Μυκόνου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της. Η εκδήλωση έγινε στο Blu Blu Lounge Café, την πίτα ευλόγησε ο αρχιερατικός επίτροπος Μυκόνου π. Πέτρος και σε αυτήν παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρώην Υπουργός Εργασίας και βουλευτής Κυκλάδων κ. Γιάννης Βρούτσης και η βουλευτής της Β’ Αθηνών κ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς χαιρέτισε την εκδήλωση, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος και οι πολιτευτές της ΝΔ Κατερίνα Μονογυιού, Γιώργος Βακόνδιος, Γιώργος Χριστόπουλος (πρώην δήμαρχος Ραφήνας) και Χαράλαμπος Δαρζέντας και ο πρόεδρος του Οργανωτικού της ΝΔ Νοτίου Αιγαίου Φοίβος Παρασκευόπουλος.
 
Ο Πρόεδρος της Τ.Ο. Δημήτρης Λαζαρίδης στάθηκε στην μεγάλη προσέλευση του κόσμου και τόνισε ότι αυτή αποδεικνύει ότι οι νεοδημοκράτες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την εκλογική μάχη που έρχεται. Επεσήμανε ότι «έχουμε απέναντί μας μία αριστερή κυβέρνηση  που αδιαφορεί για το νησί της Μυκόνου και με κάθε ευκαιρία ακόμα και ο πρωθυπουργός αναφέρεται στη Μύκονο με δεικτικά σχόλια» ενώ υπενθύμισε ότι «τα σημαντικότερα έργα στο νησί πραγματοποιήθηκαν από την κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη» για να λάβει το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων. 
 
Ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς καλωσόρισε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους, τόνισε ότι η Τ.Ο.  βρίσκεται σε τροχιά ανανέωσης και επεσήμανε ότι η Οργάνωση της Μυκόνου πολλές φορές και σε κρίσιμες περιόδους ειδικά τις εποχές που κυβέρνησε η ΝΔ βοήθησε πολύ τον Δήμο να τρέξει μεγάλα έργα. Αναφέρθηκε επίσης και στους πρώην προέδρους της Τ.Ο. που πέτυχαν η Τοπική της ΝΔ να μην είναι μόνο μια κομματική οργάνωση αλλά ένα ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας που βοήθησε το Δήμο Μυκόνου να κάνει πολλά και σπουδαία πράγματα, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.
 
«Σήμερα στέλνουμε ένα μεγάλο μήνυμα ότι η ΝΔ μπορεί να είναι δυνατή για το νησί της Μυκόνου όπως είχε αποδείξει και τα προηγούμενα χρόνια» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο αντιπεριφερειάρχης πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα ζει δύσκολες στιγμές μέσα στις οποίες η ΝΔ έχει χρέος ως κόμμα να πείσει πάνω απ’ όλα «εκείνους οι οποίοι απογοητεύθηκαν και γύρισαν την πλάτη σε όλους της ΝΔ και το χρέος αυτό πρέπει να το κάνουμε πάνω απ’ όλα για την πατρίδα».
 
Στην ενότητα που διαπνέει την παράταξη σε τοπικό επίπεδο εστίασε στην αρχή της ομιλίας του ο βουλευτής Κυκλάδων Γιάννης Βρούτσης, και αναφέρθηκε στην παρουσία τους στην εκδήλωση τόσο της σημερινής ηγεσίας του Δήμου και του Δημάρχου κ. Κουκά, όσο και των πρώην δημάρχων, ενώ τόνισε ότι η Μύκονος κρατάει πάντοτε, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ψηλά την σημαία της Νέας Δημοκρατίας.
 
Αναφερόμενος στην παρουσία τόσο του Δημάρχου κ. Κουκά και του Αντιπεριφερειάρχη Στέλιου Μπρίγγου, όσο και στην «αυτοδιοικητική ιστορία» της Μυκόνου όπως χαρακτηριστικά είπε, με την παρουσία των πρώην Δημάρχων Χρήστου Βερώνη και Αθ. Κουσαθανά – Μέγα, όσο και σε αυτή των πρώην προέδρων της Τ.Ο.,  ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η παρουσία τους στέλνει ένα μήνυμα που δεν το είχε συναντήσει σε άλλες συναντήσεις της παράταξης εδώ στη Μύκονο, το μήνυμα της ενότητας σε θεσμικό επίπεδο. 
 
Στο πολιτικό σκέλος της τοποθέτησής του ο κ. Βρούτσης τόνισε «τα νέα δυστυχώς δεν είναι καλά. Η χώρα μας παραπαίει» είπε και χαρακτήρισε ως πιο σοβαρό πρόβλημα ακόμα και από το οικονομικό, την θεσμική και αξιακή παρακμή της χώρας σε κάθε επίπεδο, κάτι που δεν γίνεται τυχαία, όπως τόνισε, αλλά "μεθοδευμένα και στοχευμένα". 
 
«Βιώνουμε την απαξίωση θεσμών λειτουργιών κράτους. Γίνεται ένα πλιάτσικο σε όλο το κράτος το οποίο όπως ανέφερε λεηλατείται σήμερα με λογικές και συμπεριφορές πρωτόγνωρες για το πολιτικό μας σύστημα» επεσήμανε ο κ. Βρούτσης. Ο ίδιος έστειλε ένα μήνυμα ενότητας λέγοντας ότι όποτε η Ελλάδα διχάστηκε έχασε σε όλα τα επίπεδα και αναφέρθηκε στο αίτημα της ΝΔ για εκλογές και χαρακτήρισε τον Κυριακό Μητσοτάκη ως την τελευταία ευκαιρία για την πατρίδα. 
 
Για σχέδιο «άλωσης» το οποίο έχει θέσει σε εφαρμογή ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο η κα Ασημακοπούλου «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο άλωσης και πολύ συστηματικά προχωράνε στην άλωση του κρατικού μηχανισμού. Καταστρέφουν συστηματικά τα πάντα. Ο ιδιωτικός τομέας για την κυβέρνηση είναι κόκκινο πανί δεν τους ενδιαφέρει αν υπάρχουν άνεργοι στον ιδιωτικό τομέα, τους ενδιαφέρει να αυξήσουν τον δημόσιο τομέα και μάλιστα δεν τους προσλαμβάνουν καν εκεί που χρειάζονται» είπε.
 
Η κα Ασημακοπούλου αναφέρθηκε και σε μια νοοτροπία που καλλιεργεί, όπως είπε, η κυβέρνηση «μία νοοτροπία που καλλιεργείται συστηματικά είναι ότι είναι μια εποχή υπάρχει η τρόικα, τα μνημόνια έτσι κι αλλιώς όποιος και να βγει δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Όλοι ίδιοι είναι, αυτό καλλιεργούν. Θα με συγχωρήσετε αλλά δεν ήταν ίδιος ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Βορίδης με τον κ Πολάκη. Δεν είναι ίδιος ο κ. Σκουρλέτης με τον κ. Βρούτση κι εγώ δεν είμαι ίδια με την κα Αυλωνίτου πώς να το κάνουμε. Και σίγουρα δεν έχει καμία σχέση ο Αλέξης Τσίπρας με τον Κυριακό Μητσοτάκη" είπε χαρακτηριστικά.
 
Αναφερόμενη στη Μύκονο τόνισε ότι αποτελεί το «κόκκινο πανί» για την κυβέρνηση καθώς "το νησί συγκεντρώνει όλα όσα εκείνη μισεί" όπως είπε. «Εσείς στη Μύκονο πρέπει να είστε το κόκκινο πανί, η επιτομή γι’ αυτή την κυβέρνηση. Έχετε όλα τα κακά, όλα τα πράγματα που μισούν στα οποία θέλουν να επιτεθούν, είναι η Μύκονος. Γι’ αυτό και συστηματικά σας χρησιμοποιούν  σαν παράδειγμα προς εξόντωση. Ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία ανθίζει. Διεθνή εμβέλεια στο προϊόν το οποίο προσφέρετε, ανθρώπους νοικοκυραίους εργαζόμενους που ζουν από την τοπική οικονομία, χώρια ότι είναι πάρα πολύ όμορφο το νησί σας. Είστε ακριβώς ότι μισούν. Ακριβώς ότι πουλάνε στο μεγάλο τους ψέμα» το οποίο όπως είπε η κα Ασημακοπούλου είναι «θα χτυπήσουμε αυτά για να είναι καλύτερα οι αδύναμοι συμπολίτες μας, αυτοί που έχουν ανάγκη. Και στην πραγματικότητα τι γίνεται; Όταν αυξάνεις τους φόρους τις ασφαλιστικές εισφορές, το ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, ποιον πλήττεις; Τους πλούσιους; Όχι, και όταν καταστρέφεις την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις τι θα κάνει ο κόσμος, που θα πάει να δουλέψει; Και όταν οι επιχειρήσεις βάλλονται με αυτό τον τρόπο και το υψηλό επίπεδο φορολογίας, θα έχει έσοδα το κράτος; Αυτή η νοοτροπία είναι η νοοτροπία που πρέπει να χτυπήσουμε» επεσήμανε η κα Ασημακοπούλου.
 
Η εκδήλωση έγινε στη σκιά της απώλειας του εν ενεργεία βουλευτή της Ν.Δ. Βαγγέλη Μπασιάκου για το λόγο αυτό κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε και το εορταστικό κομμάτι της. 
 
Ακολουθεί φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση