2ο Βιωματικό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης στη Μύκονο

2ο Βιωματικό σεμινάριο προσωπικής ανάπτυξης στη Μύκονο
Το Mykonos Alternative Health Center σε συνεργασία με το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης & Εναλλακτικών Θεραπειών διοργανώνει δίωρο Βιωματικό Σεμινάριο Προσωπικής Ανάπτυξης &  Βελτίωση των Σχέσεων μέσω Ψυχοσωματικών Ασκήσεων. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την  Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και θα το παρουσιάσει ο  κ. Στάθης Λάζαρης, B.Sc (Σωματικός Ψυχοθεραπευτής, Συγγραφέας και Πτυχιούχος Ψυχολογίας) από τις 16:30 - 18:30.
 
Λίγα λόγια για το σεμινάριο
Είναι εύκολο να ξεκινήσω μία σχέση αλλά δύσκολο να εμβαθύνω σε αυτήν. Η τελική έκβαση των ανθρώπινων σχέσεων – ιδιαίτερα των συντροφικών – εξαρτάται από την Συναισθηματική μου Ευφυΐα και την επιδεξιότητα σε μια σειρά από ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα των σχέσεων τα οποία συνήθως παίζουν καθοριστικό ρόλο. Τέτοια κομβικά θέματα είναι: Αναγνώριση, Υποστήριξη, Συντονισμός, Συνδετότητα, Συν-ένωση, Πίεση-Απαίτηση, Αντιπαράθεση, Άρνηση, Απόρριψη, Εγκατάλειψη, Μοναξιά, Απογοήτευση, Παροχή Φροντίδας.
Οι «ΨυχοΣωματικές Ασκήσεις για τη Βελτίωση των Σχέσεων» δίνουν στους συμμετέχοντες την δυνατότητα να εξερευνήσουν βιωματικά, μέσω ειδικών ασκήσεων, αυτά τα κομβικά θέματα και να ασκηθούν στην ανάπτυξή της «Διαπροσωπικής Ευφυΐας» φροντίζοντάς έτσι ταυτόχρονα και τις δικές τους ψυχοσωματικές ανάγκες αλλά και τις ανάγκες του άλλου. Μέσα από αυτή τη σειρά ασκήσεων αυξάνεται επίσης και η κατανόηση των ανέκφραστων ψυχοσωματικών αναγκών που ο άλλος όντως έχει, τείνει όμως να μην εκφράζει αλλά πάραυτα επιθυμεί διακαώς την ικανοποίηση τους.
 
Στο σεμινάριο κατά περίπτωση περιλαμβάνονται ασκήσεις όπως:
        1.     Ασκήσεις για γνωριμία με το ψυχικό μας πεδίο που περιβάλλει το φυσικό μας σώμα. Ενδυνάμωση των ενεργειακών ορίων του ψυχικού μας πεδίου, εξάσκηση στο άνοιγμα & κλείσιμο τους και πρακτικές εφαρμογές αυτών στις σχέσεις. Βιωματική κατανόηση του «Κοινού ψυχικού πεδίου μιας σχέσης».
       2.     Εξάσκηση στην αυτοπαρατήρηση της «Θέσης της Συνειδητότητας μου» και των μετακινήσεων της προς τον άλλον ως τη βάση αντίληψης καιΑναγνώρισης του άλλου.
       3.     Μαθαίνω να Συντονίζομαι με τον άλλον μέσα από ασκήσεις όπου «ο ένας Οδηγεί και ο άλλος Ακολουθεί» σε πλαίσιο «ενεργής κίνησης» ή «παθητικής αποδοχής»
       4.     Ασκήσεις «Θεραπευτικής Αγκαλιάς & Μοιράσματος»
       5.     Ασκήσεις που βοηθούν σε σημαντικά θέματα των σχέσεων τα οποία συνήθως παίζουν καθοριστικό ρόλο για την τελική έκβαση τους. Οι ασκήσεις αυτές ανάλογα με τις ανάγκες των συμμετεχόντων εστιάζονται στα θέματα: Αναγνώριση, Υποστήριξη, Συντονισμός, Συνδετότητα, Συν-ένωση, Πίεση-Απαίτηση, Αντιπαράθεση, Άρνηση, Απόρριψη, Εγκατάλειψη, Μοναξιά, Απογοήτευση, Παροχή Φροντίδας.
       6.     Θεραπευτική διαδικασία «Γνωρίζουμε τις Αθέατες Πλευρές μας στις Πλάτες μας και επικοινωνώ από αυτές»
       7.     Θεραπευτική διαδικασία «Αποταύτισης από τις προβολές» και βιωματικής «προσέγγισης του Εσώτερου Είναι του Άλλου»
       8.     Τη θεραπευτική διαδικασία “Καλώ & Ενσωματώνω τον Ιδανικό Σύντροφο μέσω της Κινησιολογικής Ροής”. Μέσω αυτής οι συμμετέχοντες αφήνουν το σώμα τους να εισέλθει σε μία πολύ δυνατή κατάσταση Εναλλακτικής Συνειδητότητας, που ονομάζουμε “Ελεύθερη Κινησιολογική Ροή”, από όπου καλούν τον Ιδανικό τους Σύντροφο και στη συνέχεια του επιτρέπουν να χρησιμοποιήσει το σώμα τους και να εκφραστεί κινησιολογικά ως να ήταν το δικό του σώμα. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις Θέσεων: Μαίρη Σκαγιά 6977678847