ΣΥΡΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Αποκριάτικη ατμόσφαιρα και εκδηλώσεις από τις 4 Φεβρουαρίου

ΣΥΡΙΑΝΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ: Αποκριάτικη ατμόσφαιρα και εκδηλώσεις από τις 4 Φεβρουαρίου

 

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σας προσκαλεί για μια ακόμη χρονιά να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε στους ξέφρενους ρυθμούς του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής». 
 
Ο Γεώργιος Σουρής ήταν Συριανός σατιρικός ποιητής, δημοσιογράφος και εκδότης, πολύ δημοφιλής στο κοινό της εποχής του. Χαρακτηριζόταν από την εξαιρετική ευκολία στη στιχουργία, την ιδιοφυία του στην εύρεση του κωμικού, το αδιάπτωτο κέφι και την καλοπροαίρετη σατιρική διάθεση.
 
Το πρόγραμμα του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής» ανοίγει την αυλαία του στις 4 Φεβρουαρίου 2017 και ολοκληρώνεται στις 4 Μαρτίου 2017, ενώ συμπεριλαμβάνει πληθώρα εκδηλώσεων που στοχεύουν στη συμμετοχή όλου του κόσμου, Συριανών και επισκεπτών, στο αμείωτο κέφι και στο ξεφάντωμα του Καρναβαλιού. 
 
Για πρώτη φορά, θα πραγματοποιηθεί επίσημη Έναρξη του Συριανού Καρναβαλιού. Συγκεκριμένα, το αγαπημένο μουσικό συγκρότημα «48 Ores», από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων, θα μας ξεσηκώσει και θα μας παρασύρει στους έντονους καρναβαλικούς ρυθμούς.
 
Οι εκδηλώσεις θα εξαπλωθούν στα όμορφα χωριά μας με την παρέλαση των Καρναβαλιστών, καθώς και στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, απ’ όπου ξεκίνησε και εδραιώθηκε το Συριανό Καρναβάλι, με την αναβίωση του παραδοσιακού καρναβαλικού εθίμου τα «Ζεϊμπέκια».
 
Στο πλαίσιο του Συριανού Καρναβαλιού «Γεώργιος Σουρής», το Animasyros, το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, επιστρέφει στη φυσική του έδρα για την πραγματοποίηση εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων για παιδιά και Άτομα με Αναπηρία.
 
Πατήστε στην παρακάτω εικόνα για να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.