Μύκονος - Καρναβάλι 2014 στο θέατρο Λάκκας. Δείτε φωτογραφίες

Μύκονος - Καρναβάλι 2014 στο θέατρο Λάκκας. Δείτε φωτογραφίες

 

 

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και η Μύκονος την γιόρτασε με το παραδοσιακό καρναβάλι στο Θεατράκι της Λάκκας. Το ραντεβού είχε και φέτος δοθεί για τις τρεις το μεσημέρι όπου μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές έκαναν την εμφάνισή τους.

 

Αν και η συμμετοχή ήταν μικρή και φέτος, ωστόσο οι ομάδες που έλαβαν μέρος έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και διασκέδασαν τον κόσμο που είχε κατακλύσει το θεατράκι.  

 

Δύο ομάδες από την Άνω Μερά οι μικροί μάγειρες, ομάδα του νηπιαγωγείου της Άνω Μεράς και η πλύστρα, εκπρόσωπος του συλλόγουν Ανωμεριτισσών, οι καουμπόιδες από την Άγρια Βρύση, αλλά και παιδιά του Ενιαίου Λυκείου ήταν φέτος οι πρωταγωνιστές του Καρναβαλιού. 

 

Καουμπόιδες διαφορετικοί από ότι τους έχουμε συνηθίσει, μαθητές της σχολής χορού της Νικόλ Συριανού, γέμισαν με τις χορευτικές φιγούρες τους την σκηνή του θεάτρου και απέσπασαν το χειροκρότημα του κόσμου, ενώ με μουσική γέμισαν το θεατράκι οι μαθητές της Δημοτικής Μουσικής Σχολής Γ. Αξιώτης και οι Μυκονιάτες παραδοσιακοί οργανοπαίκτες που έδωσαν την δέουσα παραδοσιακή νότα στην εκδήλωση.

 

Αισθητή η φετινή απουσία του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου που απήχαν μετά από σειρά ετών και επιτυχημένων εμφανίσεων από το Καρναβάλι.

 

Παρούσα στην εκδήλωση η δημαρχεύουσα, δημοτικοί σύμβουλοι και ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς. Η κα Γρυπάρη κάλεσε τον κόσμο αύριο στην Μερχιά για τα Κούλουμα μαζί με τους Πρόσκοπους και τους Οδηγούς και με πολύ χταποδάκι και ούζο, όπως είπε. 

 

Και του χρόνου! 

 

Ακολουθούν χαρακτηριστικές στιγμές από την εκδήλωση. Πατήστε στις παρακάτω εικόνες για να τις δείτε σε μεγέθυνση.

 

Φωτορεπορτάζ Μαρία Καμμή - Βασιλική Ασημομύτη