Για διήμερο με επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα προειδοποιεί η δ/νση Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Αιγαίου
.jpg&w=700&h=357&zc=1)
Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προειδοποιεί ότι, από την Πέμπτη 26/1 ως και τη Παρασκευή 27/1, θα εκδηλωθούν Επικίνδυνα Καιρικά Φαινόμενα που θα επηρεάσουν τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.
Επειδή δε εκδηλώνονται συνεχόμενα έκτακτα φαινόμενα με καταιγίδες ή και χιονοπτώσεις, εφιστά για μια ακόμη φορά την προσοχή των πολιτών και συστήνει να προβούν στις παρακάτω ενέργειες:
- Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
- Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους.
- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
- Να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο και ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
- Να ελέγξουν αναρτημένες πινακίδες.
- Να ασφαλίσουν τις πόρτες και τα παράθυρα.
- Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.
- Να ενημερώνονται από τα κατά τόπους λιμεναρχεία για οποιαδήποτε πιθανή δια θαλάσσης μετακίνησή τους.
- Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.
- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.
Ο καιρός
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα σημειωθούν στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά και την Εύβοια, οι οποίες κατά την διάρκεια της νύχτας θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.
Την Παρασκευή τα φαινόμενα σταδιακά και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν.
Παγετός κατά τόπους θα σημειωθεί την Πέμπτη στα βόρεια και την Παρασκευή στα κεντρικά και τα βόρεια.
Στις Κυκλάδες προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4-6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 8-10 βαθμούς κελσίου.