Σύσκεψη για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας - Ανοιχτή συγκέντρωση από τους φορείς στις 19 Μαρτίου

Σύσκεψη για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας - Ανοιχτή συγκέντρωση από τους φορείς στις 19 Μαρτίου

 

 

 

Η δυσχερή κατάσταση που έχει περιέλθει η υγεία στο νησί και η αγωνία των φορέων για το μέλλον της εκφράστηκαν στην πρώτη επαφή που είχαν σήμερα εκπρόσωποι φορέων της Μυκόνου με την Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου υγείας Ντίνα Σαμψούνη και την δημαρχεύουσα Ειρήνη Γρυπάρη η οποία είναι και μέλος της επιτροπής.  
 

Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκει στους φορείς της Μυκόνου οι οποίοι συγκεντρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την υποβάθμιση της υγείας στο νησί.
 

Στην σημερινή συνάντηση συμμετείχε αντιπροσωπεία των συλλόγων και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης, Γιάννης Γυφτοκώστας, η Πρόεδρος του Απολλώνιου Συλλόγου Μαρία Μπαρμπαρή και η κα Αντωνίνη, εκπρόσωπος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μυκόνου κ. Γιώργος Παπουτσάς, Εκπρόσωπος του ΕΡΟΣ Μυκόνου κ. Γιάννης Θεοχάρης αλλά και εκπρόσωποι του Α.Σ. Άνω Μεράς και των καθηγητών. Στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο υπό παραίτηση διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χρήστος Κλεάνθους.
 

Κατά την διάρκειά της οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν με όσα μέσα διαθέτουν για την επίλυση των προβλημάτων, όπου είναι δυνατόν και ενημερώθηκαν για τις κινήσεις που έχει κάνει η νεοσυσταθείσα  Διοικούσα Επιτροπή ενόψει της επικείμενης συγκέντρωσης - κάλεσμα που ετοιμάζουν το προσεχές διάστημα.

Η συγκέντρωση ήταν αρχικά προγραμματισμένη  για τις 5 Μαρτίου. Ωστόσο μετά από αίτημα της δημαρχεύουσας μετατέθηκε για τις 19 Μαρτίου, προκειμένου να προλάβει και η ίδια όπως είπε μέχρι τότε να έχει κάνει κάποιες επαφές.

 

"Το Κέντρο Υγείας δεν κλείνει" επεσήμανε η πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής τονίζοντας ότι κάποια θέματα έχουν ήδη δρομολογηθεί αναφέροντας συγκεκριμένα "από το ακτινολογικό μέχρι το ασθενοφόρο", ενώ σχετικά με την κάλυψη ιατρικού προσωπικού η κα Σαμψούνη ανέφερε ότι είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του Υπουργού κ. Δαβουρλή ο οποίος της ζήτησε να κάνει υπομονή δύο εβδομάδες για το θέμα της κάλυψης των θέσεων ορθοπεδικού, καρδιολόγου κλπ.
 

Από την πλευρά της η κ. Γρυπάρη επεσήμανε ότι σε πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα θέλησε να συναντηθεί με τον υπουργό Άδωνη Γεωργιάδη, ωστόσο δεν στάθηκε δυνατό γιατί βρισκόταν σε κάποια εκπομπή και εκείνη έπρεπε να επιστρέψει στο νησί. Όμως, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, είχε βάλει κάποιον άλλον υπουργό να τον ενημερώσει. «Η πρώτη θέση στη Μύκονο είναι η υγεία και δευτερεύοντα είναι η καθαριότητα και όλα τ’ άλλα» επεσήμανε η κα Γρυπάρη τονίζοντας «κι εγώ κατά καιρούς έχω κάνει συναντήσεις και μάλιστα ήταν να συναντηθώ και με τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη, αλλά ήταν σε μία εκπομπή. Εγώ δεν είχα χρόνο, όπως ξέρετε έπρεπε να γυρίσω εσπευσμένα, όμως τον ενημέρωσα, είχα βάλει κάποιον άλλον υπουργό να τον ενημερώσει ότι είμαστε υποστελεχωμένοι» ανέφερε χαρακτηριστικά η δημαρχεύουσα.