50.000 ευρώ για τους άπορους από τον Δήμο Μυκόνου

50.000 ευρώ για τους άπορους από τον Δήμο Μυκόνου

Στην κοινωνική πολιτική του Δήμου Μυκόνου εστιάζει η ανακοίνωση του  Δήμου σχετικά με το ύψος του ποσού που διέθεσε για τους άπορους συμπολίτες μας
 
Στο πλαίσιο αυτό και με τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος Μυκόνου διέθεσε, όπως τονίζεται, για άλλη μία χρονιά, ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για την κάλυψη βασικών αναγκών τους.
 
Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια, το ύψος των διατιθέμενων κονδυλίων έχει αυξηθεί και τα επιδόματα συνολικά ανέρχονται  στις πενήντα χιλιάδες ευρώ, γεγονός που σε συνδυασμό με την απαλλαγή, -που ήδη θεσπίστηκε από το 2014- των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (τρίτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑΜΕΑ κλπ.) από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος στα δημοτικά τέλη, καταδεικνύει την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και ευαισθητοποίηση της πολιτικής της Δημοτικής Αρχής.
 
Στο ίδιο πνεύμα δημιουργούμε και το κοινωνικό φαρμακείο, το οποίο σύντομα θα εξυπηρετήσει αυτούς που έχουν ανάγκη. 
 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς δήλωσε σχετικά ότι « η στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη είναι μία αυτονόητη πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης για όλους  όσους πιστεύουν, ότι ο βασικός ρόλος της αυτοδιοίκησης είναι η διατήρηση της κοινωνικής συνοχής στις τοπικές κοινωνίες. Ειδικά όμως για το νησί μας, που είναι κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός, αποτελεί και ένα μεγάλο στοίχημα κανένας συμπολίτης μας να μην αισθάνεται και να μην είναι μόνος, ανεξάρτητα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζουμε με βάση και τη διεθνή εμπειρία την ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε τα επόμενα δύο χρόνια να υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη φροντίδα και στήριξη για τους απόρους συμπολίτες μας».
 

Παρόμοια άρθρα

Μύκονος

Μύκονος

Μύκονος