Καθημερινούς ελέγχους στις επιχειρήσεις το 2017 προανήγγειλε ο Δήμαρχος

Καθημερινούς ελέγχους στις επιχειρήσεις το 2017 προανήγγειλε ο Δήμαρχος

 

 

Η αύξηση των τιμών στους κοινόχρηστους χώρους του παραδοσιακού οικισμού μονοπώλησε την συζήτηση για τα τέλη στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.). Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, για την αύξηση τελών νεκροταφείου και κοινόχρηστων χώρων ανατράπηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που ψήφισε ομόφωνα την μη αύξηση των τελών για το 2017.
 
Ωστόσο αυστηρούς ελέγχους φέρνει η νέα χρονιά στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στον παραδοσιακό οικισμό αλλά και στις παραλίες σύμφωνα με την αρχή της αναλογικότητας που πρέπει να ισχύσει σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Ατζαμόγλου. 
 
«Εμείς έχουμε εκλεγεί εδώ για να κάνουμε τη διαχείριση των οικονομικών αυτού του Δήμου σα να’ ναι το δικό μας μαγαζί και η δική μας επιχείρηση και αυτός ο Δήμος δεν επιχορηγείται από το κράτος παρά μόνο πληθυσμιακά και έχει ανάγκη από κάποια έσοδα» τόνισε παίρνοντας τον λόγο ο δήμαρχος Μυκόνου.
 
Ο κ. Κουκάς επεσήμανε ότι μοναδική πηγή αναφοράς για τον κοινόχρηστο χώρο είναι τα εστιατόρια, τα μπαρ και γενικά τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς ο δήμος, έχοντας ταλανιστεί τα τελευταία 2-3 χρόνια από την απόφαση του Συνηγόρου του Πολίτη δεν μπορεί, βάση και του Προεδρικού Διατάγματος της Μυκόνου να παραχωρεί χώρο για τις βιτρίνες. 
 
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ο ίδιος έχει επιβάλλει πάρα πολλά πρόστιμα σε επιχειρήσεις για παράνομη κατάληψη ή για κατάχρηση κοινόχρηστου χώρου ενώ επεσήμανε ότι του χρόνου ανά τρεις μέρες ή ακόμη και καθημερινά, σε κάθε μαγαζί θα γίνονται έλεγχοι τόσο κατά την διάρκεια της ημέρας, όσο και της νύχτας. 
 
Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ με τις απόψεις και τις θέσεις που διατυπώθηκαν στο τελευταίο Δ.Σ., στην MYKONOS NEWS που κυκλοφορεί