Η δημιουργία πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου θαλασσίων σπορ στο Καλό Λιβάδι στην ατζέντα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Η δημιουργία πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου θαλασσίων σπορ στο Καλό Λιβάδι στην ατζέντα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

 

 

Συνεδριάζει το απόγευμα της Τρίτης 29/11 η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Μυκόνου. Ανάμεσα στα θέματα της συνεδρίασης είναι και η Δημιουργία πρότυπου εκπαιδευτικού κέντρου θαλασσίων σπορ στο Καλό Λιβάδι μετά από αίτημα του μη κερδοσκοπικού σωματείου Safe Water Sports. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αναπτύχθηκε μετά το τραγικό δυστύχημα με τον θάνατο 10χρονου αγοριού προ διετίας στην συγκεκριμένη παραλία. 
 
Η κοινωνική, μη-κερδοσκοπική πρωτοβουλία Safe Water Sports ιδρύθηκε με βασικό στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες (αθλητικές και ψυχαγωγικές) στο νερό, με ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και την πρόληψη των ατυχημάτων.
 
Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε με αφορμή ένα τραγικό γεγονός που συνέβη το καλοκαίρι του 2014 στην Μύκονο και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 10χρονου παιδιού, του Μιχαήλ Πασχαλάκη.
 
Το Safe Water Sports επιδιώκει την συστηματική και συνεχή ενεργοποίηση όλων των δυνάμενων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα με στόχο την οργάνωση, τον εκσυγχρονισμό και την ενίσχυση των πολιτικών ασφάλειας και της ισχύουσας νομοθεσίας.