Αεροπορική σύνδεση με Θεσσαλονίκη και το χειμώνα αποκτά η Σύρος

Αεροπορική σύνδεση με Θεσσαλονίκη και το χειμώνα αποκτά η Σύρος

Η Θεσσαλονίκη έρχεται πιο κοντά στις Κυκλάδες και τον χειμώνα με την διατήρηση της αεροπορικής σύνδεσης της Σύρου με την συμπρωτεύουσα. Τα δρομολόγια της Astra Airlines συνεχίζονται και τους χειμερινούς μήνες, τα οποία θα συνδέουν την πρωτεύουσα των Κυκλάδων με την Θεσσαλονίκη δύο φορές την εβδομάδα.

«Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε το "πέταγμα" της ASTRA Airlines στη Σύρο" δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης τονίζοντας "η θετική ανταπόκριση της εταιρείας στο αίτημά μας, για συνέχιση των πτήσεων και την χειμερινή περίοδο, παρά την ελλιπή  στήριξη της γραμμής από τους Συριανούς επιχειρηματίες, αφού τα ποσοστά ενδιαφέροντος εκ μέρους της Σύρου προς την Βόρεια Ελλάδα, ήταν ελάχιστα σε αντίθεση  με το μετακινούμενο επιβατικό κοινό της  Θεσσαλονίκης, οφείλεται στον Πρόεδρο της εταιρείας Γιάννη Ζλατάνη,  που πέρα από φίλος των Κυκλάδων, έχει αποδειχθεί και ένας πολύτιμος σύμμαχος στην προσπάθειά μας  για την ανάπτυξη του τόπου. Αισθάνομαι την υποχρέωση να τον ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά δημόσια που αφουγκράζεται τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Περιφερειακής Αρχής Νοτίου Αιγαίου".

"Μέσα σε μία περίοδο, που όλοι οι επιχειρηματίες και ειδικά οι αεροπορικές εταιρείες, που η δραστηριοποίησή τους αφορά σε έναν εξαιρετικά κοστοβόρο τομέα, είναι επιφυλακτικοί, σχετικά με την επιτυχία αντίστοιχων εγχειρημάτων, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου καταφέρνει να τους πείσει να επενδύσουν στα νησιά μας. 
 
Πέρα από τα πολλαπλάσια τουριστικά  και οικονομικά οφέλη για το νησί, η συνέχιση της αεροπορικής σύνδεσης της Σύρου με τη Βόρεια Ελλάδα και τη χειμερινή περίοδο συμβάλλει στο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου και ενισχύει την πεποίθησή μου για την καθιέρωση της γραμμής σε σταθερή βάση" κατέληξε ο κ. Λεονταρίτης.
 
Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνεχίζει τις προσπάθειές της για την επίτευξη του στόχου της βελτίωσης του μεταφορικού έργου με τη σύνδεση και των υπολοίπων νησιών (Νάξος, Πάρος) με τη Βόρεια Ελλάδα και άλλους προορισμούς.