Τουρισμός: Αύξηση κατά μέσο όρο 12% στις προκρατήσεις για το 2017 στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Τουρισμός: Αύξηση κατά μέσο όρο 12% στις προκρατήσεις για το 2017 στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

 

 

 

Τα θετικά μηνύματα του τελευταίου διαστήματος, όσον αφορά την τουριστική περίοδο του 2017, επιβεβαιώθηκαν και επισήμως από τα στοιχεία των προκρατήσεων των μεγαλύτερων tour operators, που παρουσιάστηκαν στην διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου World Travel Market. 
 
Οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις, σε σύγκριση με τα ποσοστά των προκρατήσεων την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι,  δείχνουν αύξηση των αφίξεων στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, της τάξης του 12%, ενώ θετικά είναι τα μηνύματα και για το νησί της Κω, γεγονός που καταδεικνύει ότι η μεθοδική προσπάθεια της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του ΣΕΤΕ και της Ένωσης Ξενοδόχων Κω, αποδίδει και φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαφαινόμενη αύξηση των αφίξεων για το 2017, έρχεται σε συνέχεια της φετινής σεζόν, όπου ο εισερχόμενος τουρισμός σημείωσε νέα ρεκόρ, γεγονός που προκαλεί εύλογη αισιοδοξία για ακόμη καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον. 
 
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται και σχολιάζοντας τα στοιχεία των προκρατήσεων, δήλωσε:
«Βρισκόμαστε στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση που γίνεται στον κόσμο, την WTM, όπου συμμετέχουν 182 χώρες. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στέκεται ανάμεσα σε αυτές , με μια πολύ ισχυρή, πολύ προσεγμένη και ιδιαίτερη παρουσία φέτος. Επιδίωξή μας ήταν να αφήσουμε,  με τον καλύτερο τρόπο, το αποτύπωμα των νησιών μας στην διεθνή τουριστική αγορά, να στηρίξουμε και να προβάλουμε την ταυτότητά τους. Μέχρι στιγμής, στην WTM και από όλες τις επαφές που έχουμε εδώ, καταγράφουμε μόνο θετικά μηνύματα. Τα στοιχεία των προκρατήσεων δείχνουν ότι κινούμαστε με θετικό πρόσημο γύρω στο 12%. Είναι ένα  ποσοστό, που δημιουργεί  πολύ μεγάλη προσδοκία για το 2017. Ας μην ξεχνάμε ότι ερχόμαστε από μια χρονιά που ήδη σημειώθηκαν ρεκόρ αφίξεων. 
 
Τα εξαιρετικά αισιόδοξα μηνύματα που εισπράττουμε, εδώ στο Λονδίνο, μας χαροποιούν και για ένα επιπλέον λόγο: αποτυπώνουν το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάναμε τα δύο τελευταία χρόνια, για να διατηρήσουμε τον τουρισμό στα νησιά μας, αλώβητο από τις αλλεπάλληλες αρνητικές συγκυρίες. Στην πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε, η στήριξη του τουρισμού και ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα,  είναι ένα στοίχημα επιβίωσης".