Ένας χειμώνας δημιουργίας στα καλλιτεχνικά εργαστήρια της ΚΔΕΠΠΑΜ

Ένας χειμώνας δημιουργίας στα καλλιτεχνικά εργαστήρια της ΚΔΕΠΠΑΜ

 

Ξεκινούν και αυτό το χειμώνα τα εικαστικά εργαστήρια της ΚΔΕΠΠΑΜ για να υποδεχθούν τους φίλους της Τέχνης όλων των ηλικιών. Ζωγραφική, αγιογραφία, φωτογραφία, ψηφιδωτό, είναι μόνο μερικά από τα τμήματα που θα λειτουργήσουν φέτος για ενήλικες, ενώ για τα παιδιά θα υπάρχουν ξεχωριστά εργαστήρια τέχνης και θεάτρου. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το τμήμα Ιστορίας της Μυκόνου και της Δήλου που θα πραγματοποιηθεί και φέτος σε δύο κύκλους.
 
Αναλυτικά τα τμήματα που θα γεμίσουν δημιουργικά το χειμώνα σας:
 
- Θεατρική Ομάδα. Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 20 χρόνων πορείας στα θεατρικά Δρώμενα η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΥΚΟΝΟΥ οργανώνει θεατρικό εργαστήρι, συνεργασίες κι εκδηλώσεις και φυσικά παραστάσεις για όλες τις ηλικίες, προετοιμάζοντας το κοινό της Μυκόνου να γνωρίζει και να στηρίζει τον Πολιτισμό. Γίνε μέλος της.
 
- Ζωγραφικής: Το τμήμα, που αισίως φέτος κλείνει τα δέκα χρόνια συνεχούς λειτουργίας του, περιλαμβάνει ελεύθερο προοπτικό σχέδιο, ζωγραφική και Ιστορίας της τέχνης. Το μάθημα απευθύνεται σε μαθητές άνω των 13 ετών. Επιμορφωτής: Μάκης Μωράκης.
 
- Αγιογραφίας: Η Βυζαντινή τέχνη κατασκευής εικόνας με τις παλιές τεχνικές στοκαρίσματος, χρυσώματος και ζωγραφικής με αυγοτέμπερα, θα διδαχθεί σε μαθητές άνω των 15 ετών. Επιμορφωτής: Μερκούρης Δημόπουλος. 
 
- Ψηφιδωτού. Το τμήμα  περιλαμβάνει την κατασκευή ψηφιδωτών συνθέσεων, μαθήματα τεχνολογίας των υλικών, αναδρομή στην  ιστορική διαδρομή και στις τεχνικές κατασκευής ψηφιδωτών δημιουργιών, ξενάγηση στα ψηφιδωτά της Δήλου. Επιμορφωτής: Ειρήνη Συριανού.
 
- Φωτογραφίας. Μαθήματα ψηφιακής φωτογραφίας με αντικείμενο την τεχνική λήψης, την επεξεργασία και την αισθητική ανάλυση της φωτογραφίας. Επιμορφωτής: Ανδρέας Μπέκας. 
 
- Mαθήματα ιστορίας Μυκόνου και Δήλου. Ο Α΄ κύκλος μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και θα αφορά στην ιστορία της Μυκόνου και της Δήλου. Ο Β΄ κύκλος μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και θα αφορά στην νεώτερη ιστορία της Μυκόνου. Δωρεάν συμμετοχή.
 
Παιδικά τμήματα
 
- Εργαστήριο τέχνης για παιδιά.  Σκοπός του τμήματος η γνωριμία των παιδιών με την τέχνη μέσα από την ζωγραφική, την γλυπτική , το κολάζ, τις κατασκευές,  την ιστορία της τέχνης κλπ. Συμμετέχουν παιδιά άνω των 7 ετών. Επιμορφωτής: Ιωάννα Χειμωνά. 
 
- Δημιουργικό εργαστήρι θεάτρου για παιδιά. Δημιουργικό θεατρικό εργαστήρι για παιδιά και εφήβους 4-16 ετών. Τεχνικές θεάτρου, αυτοσχεδιασμοί, θεατρικά παιχνίδια και ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων με στόχο την δημιουργία μιας ολοκληρωμένης θεατρικής παράστασης. Εμψυχώτρια: Μυρτώ Μολανδώνη.