Τα αποτελέσματα του 9ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων Νομού Κυκλάδων στην Κέα

Τα αποτελέσματα του 9ου Συνεδρίου Εμπορικών Συλλόγων Νομού Κυκλάδων στην Κέα

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 9ο Συνέδριο Εμπορικών Συλλόγων Νομού Κυκλάδων το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 στην Κέα με τη συνδιοργάνωση της Ένωσης Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κέας «Η Πρόοδος 1945», του Δήμου Κέας, και του Επιμελητηρίου Κυκλάδων και την υποστήριξη της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.) και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου. 
 
Το Συνέδριο όπου αναδείχθηκαν και αναλύθηκαν τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και τους πολίτες των Κυκλάδων, εκτός των Προέδρων και εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων – φορέων του Νομού, τίμησαν με την παρουσία τους, οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. Νίκος Συρμαλένιος και κ. Αντώνιος Συρίγος, ο Δήμαρχος Κέας κ. Ιωάννης Ευαγγέλου, ο κ. Νίκος Κογιουμτσής, Οικονομικός Επόπτης της Ε.Σ.Ε.Ε. ο κ. Παύλος Πολιτάκης, Πρόεδρος  της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νομών και Νήσων Αιγαίου και ο κ. Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. 
 
Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων των συνέδρων, κατά το δεύτερο μέρος του Συνεδρίου, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο «Στυλιανός Ρέστης» όπου φιλοξενήθηκε η διοργάνωση, οι επιχειρηματίες της Κέας, είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν δύο ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες «διαφορετικές» ομιλίες. Εισηγητές αυτών των «διαφορετικών» προσεγγίσεων που επισφράγισαν την επιτυχία του Συνεδρίου, ήταν ο κ. Αντώνης Κατσαλής, ειδικός σε θέματα Επιχειρηματικότητας και Ανθρώπινου Δυναμικού, ο οποίος μίλησε για τη σημασία της διάθεσης για αλλαγή, της ανάληψης προσωπικής ευθύνης, της  θετικής σκέψης και της συνεργασίας σε περίοδο κρίσης, και ο Δρ. Γιάννης Κριτσωτάκης, Ειδικός Marketing & Εκπαίδευσης Στελεχών Επιχειρήσεων, ο οποίος ανέλυσε θέματα για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών και την ψυχολογία του καταναλωτή. 
 
Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου, οι Σύνεδροι επικύρωσαν τα αποτελέσματα των εργασιών όπως διαμορφώθηκαν από τις εισηγήσεις τους και τον μεταξύ τους διάλογο, συνοψίζοντας τα σοβαρότερα ζητήματα, σε ένα ομόφωνο ψήφισμα.