Νέα τάση: «Bike friendly» hotels, ξενοδοχεία φιλικά στους ποδηλάτες

Νέα τάση: «Bike friendly» hotels, ξενοδοχεία φιλικά στους ποδηλάτες

 

 

 

Οι Έλληνες και ξένοι τουρίστες, φίλοι της ποδηλασίας, έχουν πλέον τα “δικά τους ξενοδοχεία”. Η εταιρεία ΝΑΤΤΟΥΡ, σε συνεργασία με την Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (Ε.Ε.Π.Φ.), ξεκινούν το project απονομής του σήματος (label) με την ονομασία «Bike Friendly Hotel» στα ενδιαφερόμενα ξενοδοχεία/καταλύματα.
 
Τα ελληνικά ξενοδοχεία / καταλύματα, που τηρούν μια σειρά βασικών και επιλέξιμων κριτηρίων, θα μπορούν να λάβουν το label, με το οποίο θα τονίζεται η ειδική τους σχέση με το ποδήλατο και θα μπορούν να το εμφανίζουν / προβάλλουν στο site τους. Τα βασικά κριτήρια απόκτησης του label είναι έξι:
 
1.Χάρτης περιοχής που τονίζει προτεινόμενες διαδρομές φιλικές στο Ποδήλατο, σε Έντυπη ή Ηλεκτρονική μορφή/ Δωρεάν υπηρεσία
 
2.Κλειστός χώρος για ασφαλή αποθήκευση ποδηλάτων κατά τη Διανυκτέρευση ή 24 ωρη λειτουργία της υποδοχής ή συνεργασία με αποθηκευτικό χώρο / υπηρεσίες καθαριοτητας ποδηλάτου
 
3.Διαθεσιμότητα Σετ Εργαλείων Ποδηλάτων.
 
4.Δωρεάν υπηρεσία προς τους Ποδηλάτες. Πλυντήριο Στεγνωτήριο Ρούχων Αυθημερόν. Χρέωση σύμφωνα με την πολιτική του κάθε ξενοδοχείου.
 
5.Συνεργασία με Κατάστημα Ενοικίασης & Επισκευής Ποδηλατών ή δυνατότητα ενοικίασης από το Δήμο ή σύστημα BikeSharing
 
6.Δυνατότητα κράτησης έστω και μίας μόνο Διανυκτέρευσης ανά Ποδηλάτη( σε περίπτωση που ταξιδεύουν με το ποδήλατο τους).
 
Υπάρχουν ακόμη άλλα 11 δευτερεύοντα (επιλέξιμα) κριτήρια, από τα οποία η ενδιαφερόμενη ξενοδοχειακή μονάδα είναι υποχρεωμένη να τηρεί τα τρία από αυτά:
 
Υπηρεσία Ενοικίασης Ποδηλάτων εντός Ξενοδοχείου
Συνεργασία με Εταιρία Ποδηλατικών Εκδρομών με οδηγό
Θέσεις Παρκαρίσματος με ειδικό rack για Ποδήλατα στο Ξενοδοχείου
Σημείο Παροχής Φόρτισης Μπαταρίας Ηλεκτρικών Ποδηλάτων με απλή Πρίζα Υπηρεσία Ενοικίασης minivan για Μεταφορά Ποδηλάτων
Δυνατότητα παρασκευής lunchbox με φρούτα, τοστ, energy drinks & gels Δυνατότητα Υγιεινού Πρωινού, με Οργανικά Βιολογικά Τρόφιμα Γυμναστήριο (εξοπλισμός: ποδήλατο, διάδρομος, κωπηλατική, ελλειπτικό, πάγκος, αλτήρες) Παροχή μιας τουλάχιστον υπηρεσίας Ευεξίας, εκ των: Sauna, Hamam, Jacuzzi, Massage, Thalassotherapypool
Αναφορά Ποδηλατικών Υπηρεσιών και Διαδρομών στην Ιστοσελίδα του Ξενοδοχείου Οικολογικές Πρακτικές και --Πολιτικές ή Green Key label 
 
Ο χρόνος απόκτησης του label εξαρτάται από το χρόνο ολοκλήρωσης της τήρησης των κριτηρίων. Υπάρχει ήδη πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από αρκετά ξενοδοχειακά καταλύματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπως Χαλκιδική, Κρήτη, Εύβοια, Κω, Μέτσοβο, Πήλιο, Μεσσηνία κ.ά.
 
Επίσης, έχει ήδη απονεμηθεί το πρώτο label στα δύο ξενοδοχεία του Porto Carras, τα Meliton Beach και Sithonia Beach, ενώ έχουν υποβάλει αιτήσεις για απόκτηση του label άλλα 20 ξενοδοχειακά καταλύματα απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
 
Η επίσημη έναρξη του προγράμματος «Bike Friendly Hotel» είναι ο Δεκέμβριος του 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί πιλοτικά και στη διεθνή έκθεση World Travel Market του Λονδίνου (7-9 Νοεμβρίου 2016). 
 
Φωτ. Αρχείου

 

πηγή: money-tourism.gr