Δέσμευση Κουρουμπλή για πολυετή παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους

Δέσμευση Κουρουμπλή για πολυετή παραχώρηση των παραλιών στους Δήμους

 

 

Την δέσμευση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για πολυετή παραχώρηση στους Δήμους των αιγιαλών και παραλιών που βρίσκονται εντός της χωρικής τους αρμοδιότητας, απέσπασαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος και ο Γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Πόκκιας, στην διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, στο γραφείο του Υπουργού.
 
Το ζήτημα των παραλιών ήταν το κυρίαρχο που ετέθη στη σημερινή συνάντηση, το οποίο, λόγω της σοβαρότητάς του, κυρίως για τους τουριστικούς ΟΤΑ, αποτελεί πάγιο αίτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο κ. Κουρουμπλής έκανε δεκτό το αίτημα – πρόταση που είχε υποβληθεί και σε προηγούμενες συναντήσεις, περί παραχώρησης των παραλιών για χρήση και εκμετάλλευση στους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, για διάστημα πενταετίας, όσο δηλαδή και η διάρκεια της δημοτικής θητείας. Όπως ανέφερε ο υπουργός, το αίτημα έχει πάρει ήδη το δρόμο της νομικής επεξεργασίας. 
 
ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
 
Η θετική ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών συνιστά μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τους Δήμους του Νοτίου Αιγαίου και  συναρτάται άμεσα με τον τουρισμό και την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Η πολυετής παραχώρηση των αιγιαλών και παραλιών, θα διαμορφώσει ένα ξεκάθαρο τοπίο τόσο για τους δήμους όσο και για του επιχειρηματίες, που μέχρι σήμερα είναι όμηροι του χρόνου έκδοσης και των όρων που θα περιλαμβάνει η εκάστοτε ετήσια ΚΥΑ  (Κοινή Υπουργική Απόφαση) και αποφεύγονται καταστάσεις που πλήττουν τον τουρισμό, με την έγκαιρη προετοιμασία των παραλιών, στο ξεκίνημα κάθε τουριστικής περιόδου. 
 
Στην σημερινή συνάντηση, τέθηκε εκ νέου και το ζήτημα της στελέχωσης των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και των μικρών νησιωτικών Δήμων. Σε συνέχεια της συζήτησης για το συγκεκριμένο θέμα, που έγινε την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα στον κ. Χατζημάρκο και τον Υπουργό Εσωτερικών στο Υπουργείο, ο κ. Κουρουμπλής έκανε σήμερα γνωστό ότι έχει δρομολογηθεί η ικανοποίηση του αιτήματος του Περιφερειάρχη, με προσλήψεις προσωπικού κατά  προτεραιότητα στα μικρά νησιά της Περιφέρειας, όπου το πρόβλημα εμφανίζεται οξύτερο.