Μήπως μας "αδειάζουν" το νησί και δεν τo' χουμε καταλάβει; Αυτή τη φορά έκλεψαν πιθάρια και δέντρα!

Μήπως μας

 

 

 
Ένα ακόμη περιστατικό που καταγγέλθηκε χθες το πρωί στο Αστυνομικό τμήμα παρουσιάζει την δεινή θέση που βρίσκεται το νησί εν έτει 2014. 
Μετά την καταγγελία για κλοπή 72 φωτοβολταϊκών και ηλεκτρικών καλωδίων που "σήκωσαν" άγνωστοι, μία ακόμη κλοπή μεγάλων αντικειμένων καταγγέλθηκε χθες.
 
 
Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία το βράδυ 24 προς 25 Φεβρουαρίου άγνωστος δράστης αφαίρεσε από υπαίθριο ιδιωτικό χώρο στάθμευσης 24 πιθάρια και διάφορες γλάστρες που περιείχαν δέντρα και λουλούδια συνολικής εκτιμώμενης αξίας 6.000 ευρώ.
 
 
Όπως γίνεται αντιληπτό από τον όγκο των αντικειμένων και στις δύο περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκαν μεγάλα οχήματα για την μεταφορά των κλεμμένων αντικειμένων και είναι απορίας άξιον πως τίποτα δεν έγινε αντιληπτό από περιοίκους. 
 
 
Επίσης ερωτηματικό προκαλεί το αν τα αντικείμενα παραμένουν στο νησί ή αν μεταφέρθηκαν εκτός Μυκόνου κάτι που φαίνεται πολύ δύσκολο.
 
 
Αν και όλα αυτά αφορούν έργο της αστυνομικής έρευνας, που ελπίζουμε να ευοδώσει, αναρωτιώμαστε με δεδομένο ότι οι κλοπές συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και οι δράστες αποθρασύνονται ολοένα και περισσότερο, τι σκοπεύει να κάνει η δημοτική αρχή για ένα ζήτημα που απασχολεί κατά καιρούς αποσπασματικά το δημοτικό συμβούλιο, αλλά μέχρι σήμερα, όπως και σε άλλα σοβαρά θέματα, δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα. 
 
 
Με ποιους τρόπους δηλαδή το Δημοτικό Συμβούλιο θα πιέσει την Πολιτεία για την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος, το οποίο είναι χρόνια υποστελεχωμένο, όταν η δεύτερη επί σειρά ετών, κωφεύει επιδεικτικά στα κατά καιρούς αιτήματα απέναντι σε μεγάλα ζητήματα ενός από τους πλέον αναγνωρισμένους τουριστικούς προορισμούς όχι μόνο της Ελλάδας αλλά παγκοσμίως. Διότι το ζήτημα των διαρρήξεων όχι μόνο υπάρχει αλλά κατά καιρούς εντείνεται τους καλοκαιρινούς μήνες με αποτέλεσμα αφενός το αίσθημα της ανασφάλειας των πολιτών και επισκεπτών να μεγαλώνει και αφετέρου την δημιουργία κακής εικόνας της Μυκόνου που αποτελεί τη μέγιστη δυσφήμιση για το νησί.   
 
 
Πρόκειται για ένα ζήτημα που θα πρέπει να το δει με σοβαρότητα η δημοτική αρχή και να το αντιμετωπίσει ουσιαστικά και με υπευθυνότητα, όχι με προεκλογικές κορώνες, αλλά με απτά αποτελέσματα.
 
Είναι γεγονός ότι τα ελάχιστα άτομα τα οποία στελεχώνουν το Αστυνομικό Τμήμα δεν επαρκούν ούτε για τις βασικές βάρδιες και ανάγκες του νησιού και πλέον η κατάσταση τείνει να ξεφύγει με άγνωστες συνέπειες για τους πολίτες, το νησί και τους επισκέπτες του. 
 
 
Ελένη Κοντιζά