Ξεκινά το απόγευμα το MYKONOS RUN 2016 Ώρα έναρξης - Διαδρομές - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Ξεκινά το απόγευμα το MYKONOS RUN 2016 Ώρα έναρξης - Διαδρομές - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Με την συμμετοχή κορυφαίων ελλήνων αθλητών πραγματοποιείται το απόγευμα του Σαββάτου 17/9 το MYKONOS RUN 2016 σε συνδιοργάνωση του Δήμου Μυκόνου με την Outloudeventservices.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους στο Ρίο Λευτέρης Πετρούνιας και οι πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής Βασιλική Μιλλούη και του μαραθωνίου Μιχάλης Καλομοίρης θα πάρουν μέρος μαζί με δεκάδες άλλους συμμετέχοντες στις τρεις διαδρομές του αγώνα.

Η διαδρομή των 10.000χλμ θα έχει θρησκευτικό χαρακτήρα (σύμφωνα με  το οδοιπορικό της Παναγίας Τουρλιανής) με  σημείο εκκίνησης την Άνω Μερά (δίπλα στο Μοναστήρι) με ώρα έναρξης στις 5:00 το απόγευμα και τερματισμό στο Δημαρχείο. 

Η διαδρομή των 5 χλμ θα έχει εκκίνηση το αλιευτικό καταφύγιο στο παλιό λιμάνι με ώρα έναρξης στις 5:20 το απόγευμα και θα κινηθεί μέσω των περιφερειακών οδών προς Τούρλο - Ευαγγελιστράκι - Αργύραινα - Μύλο του Κόκκινου - Μύλο του Μπόνη - Καμνάκι - Δημαρχείο.

Πρώτη ξεκινά η παιδική διαδρομή των 800 μ. από το χώρο μπροστά στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και θα κινηθεί στη Χώρα με τερματισμό στο Δημαρχείο.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, πέρα από τον αθλητικό της χαρακτήρα , έχει και πολυδιάστατη κοινωνική αξία, αφού ,σε συνεργασία με τους συνδιοργανωτές και το φιλανθρωπικό οργανισμό «Δεσμός»,  θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για το Κέντρο Υγείας Μυκόνου και αθλητικός εξοπλισμός για το τμήμα στίβου Μυκόνου για την εκγύμναση των αθλητών.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του αγώνα οι δρόμοι όπου θα περάσουν οι αθλητές θα μένουν τμηματικά κλειστοί.