Συνελήφθησαν οι διακινητές των μεταναστών στη Μύκονο

Συνελήφθησαν οι διακινητές των μεταναστών στη Μύκονο

 

 

 

Στη σύλληψη των δό διακινητών των προσφύγων και λαθρομεταναστών που εντοπίστηκαν χθες το μεσημέρι στην παραλία της Φραγκιάς, προχώρησαν σε κοινή επιχείρηση οι Λιμενικές και Αστυνομικές Αρχές της Μυκόνου. Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς ηλικίας 34 ετών αμφότεροι. 

Η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου ενημερώθηκε χθες το μεσημέρι νιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την ύπαρξη σκάφους αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή ''ΦΡΑΓΚΙΑ΄΄ της Μυκόνου.

Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν από ξηράς στην εν λόγω περιοχή, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη προσαραγμένου Ι/Φ σκάφους, με τριάντα οκτώ (38) αλλοδαπούς επιβαίνοντες (23 άνδρες, 07 γυναίκες και 08 ανήλικους) , οι οποίοι είχαν  αποβιβαστεί στην ακτή, καλά στην υγεία τους.
 
Παράλληλα και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης των στελεχών του Λιμεναρχείου και του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διακινητές των παραπάνω προσφύγω. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.