Ενίσχυση του ΑΤ Μυκόνου τον Αύγουστο μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Μυκόνου

Ενίσχυση του ΑΤ Μυκόνου τον Αύγουστο μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Μυκόνου

 

 

 

 
'Με παρέμβαση του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνσταντίνου Κουκά στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Νίκο Τόσκα και με τη συνδρομή της Υπουργού Τουρισμού κύριας Έλενας Κουντουρά  αποσπάστηκαν για το μήνα Αύγουστο δέκα επιπλέον αστυφύλακες και τροχονόμοι για την ενίσχυση του ΑΤ Μυκόνου, οι οποίοι φιλοξενούνται σε κατοικίες που εξασφάλισε η Δημοτική Αρχή από επιχειρηματίες του νησιού.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μυκόνου, στο ίδιο πλαίσιο η Δημοτική Αρχή πέτυχε την απόσπαση για την θερινή περίοδο πυροσβεστών με πυροσβεστικό όχημα, για τους οποίους ο Δήμος εξασφάλισε αντίστοιχα τη διαμονή τους, για όλη την περίοδο της απόσπασης τους.
Επιπλέον, η Δημοτική Αρχή έχει αιτηθεί προς το ΑΤ Μυκόνου,  να δοθεί ιδιαίτερη μέριμνα για την αντιμετώπιση της παράνομης στάθμευσης, τη ρύθμιση κυκλοφορίας, καθώς και την πραγματοποίηση ελέγχων με αλκοτέστ, για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.
 
Παράλληλα, έχει ζητηθεί και από το Λιμενικό Σώμα να πραγματοποιούνται εμφανείς περιπολίες στην περιοχή του Γιαλού έως τα «Δηλιανά» τις πρώτες πρωινές ώρες, προς αποφυγή περιστατικών, συμπλοκών, επαιτείας και μικροκλοπών. 
 
Είναι γεγονός άλλωστε πως η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας που αριθμούσε 23 άτομα στο Δήμο, δυσχέρανε το έργο μας με αποτέλεσμα την έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού από πλευράς του Δήμου.
Ένα ακόμα γεγονός που δυσχεραίνει την κατάσταση είναι, ότι η πλειοψηφία των υπηρετούντων αστυνομικών στο ΑΤ Μυκόνου απασχολείται στον έλεγχο χειραποσκευών και διαβατηρίων στο αεροδρόμιο Μυκόνου, διότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δεν έχει συνάψει σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία για τον σκοπό αυτό.
 
Για τους παραπάνω λόγους ο Δήμος, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που του επιτρέπει ο νόμος για θέματα ασφάλειας, ολοκλήρωσε ηλεκτρονικό δημόσιο διαγωνισμό και προχώρησε στη σύναψη δημόσιας σύμβασης με ιδιώτη ανάδοχο, για την φύλαξη των δημοτικών κτιρίων και κοινόχρηστων χώρων, στον παραδοσιακό οικισμό και την Άνω Μερά για την τουριστική περίοδο.
 
"Επιπλέον, έχουμε καταθέσει τροπολογία νόμου προς το Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να μας δοθεί η δυνατότητα από τους πόρους του Δήμου, να παρέχουμε επίδομα σίτισης και διαμονής  σε όλα τα σώματα ασφαλείας, δίνοντας με αυτό τον τρόπο κίνητρο στους ενδιαφερόμενους να αποσπαστούν στο νησί μας.
Ο Δήμος Μυκόνου θέτει ως βασικό μέλημα την  ασφάλεια τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών του νησιού μας, διασφαλίζοντας έτσι την ευημερία των πολιτών και την ποιότητα διακοπών των τουριστών." καταλήγει η ανακοίνωση.