Ολόκληρη η προκήρυξη των αγώνων ΔΗΛΕΙΑ 2016

Ολόκληρη η προκήρυξη των αγώνων ΔΗΛΕΙΑ 2016

Ο Α.Ο. Μυκόνου  με τη συνεργασία της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κυκλάδων προκηρύσσουν  αγώνες στίβου με την επωνυμία «Δήλεια 2016». Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
 
1.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΣΑΒΒΑΤΟ  15  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016
 
2.ΤΟΠΟΣ   ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ
 
3. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ  Α΄,  Β΄ και MINI
 
ΑΝΤΡΕΣ
 
4.  ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ: 
 
ΜΙΝΙ  ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
 
ΔΡΟΜΟΙ:   50 -  600 -  4Χ50 
ΑΛΜΑΤΑ  ΜΗΚΟΣ
ΡΙΨΕΙΣ:       ΜΠΑΛΑΚΙ
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ  - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ  Β΄:
 
ΔΡΟΜΟΙ:   60 -  300 – 600,  60εμπ - 4Χ60 
ΑΛΜΑΤΑ:   ΥΨΟΣ - ΜΗΚΟΣ  
ΡΙΨΕΙΣ:      ΣΦΑΙΡΑ 
 
ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ Α΄
 
ΔΡΟΜΟΙ ;   80 , 300, 1.000
ΑΛΜΑΤΑ;   Mήκος, Ύψος (μόνο ΠΚΑ)
ΡΙΨΕΙΣ :     Σφαίρα
ΑΝΔΡΕΣ
ΡΙΨΕΙΣ:      Σφαίρα
 
Στο Μπαλάκι και στο Μήκος Παμπαίδων – Παγκορασίδων Μινι οι αθλητές και οι αθλήτριες έχουν το δικαίωμα τριών προσπαθειών
 
Στο Μήκος και στη Σφαίρα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄ και Β΄ όλοι οι αθλητές έχουν το δικαίωμα τριών προσπαθειών ενώ οι έξι πρώτοι μετά την τρίτη προσπάθεια έχουν το δικαίωμα μιας προσπάθειας ακόμη (4ης) προσπάθειας.
 
Η Σφαιροβολία Αντρών αποτελεί αγώνα επίδειξης και θα πάρουν μέρος επιλεγμένοι αθλητές που δεν θα ξεπερνούν τους οκτώ.  Οι αθλητές θα ρίξουν δύο βολές με Σφαίρα 5kg, στη συνέχεια δύο βολές με Σφαίρα 6kg και τέλος δύο βολές με Σφαίρα 7,250 kg. O νικητής είναι αυτός που μετά τις έξι βολές  θα έχει το μεγαλύτερο άθροισμα.
 
5.  ΗΛΙΚΙΕΣ:
 
Στα αγωνίσματα ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη  2005 – 2006 – 2007.
Στα αγωνίσματα ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄ μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες  που γεννήθηκαν τα έτη 2003 – 2004.
Στα αγωνίσματα ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ μπορούν να συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες που γεννήθηκαν τα έτη 2001 – 2002.
Στη σφαιροβολία Αντρών μπορούν να αγωνιστούν αθλητές γεννημένοι από το 1996 και μεγαλύτεροι.
 
6. ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 
1) Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές – αθλήτριες των σωματείων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 
Τα σωματεία έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες με απεριόριστο αριθμό αθλητών – αθλητριών σε κάθε αγώνισμα και συνολικά και με μία ομάδα σε κάθε σκυταλοδρομία.
2) Στο πλαίσιο της προσέλκυσης νέων αθλητών στα σωματεία του στίβου, έχουν επίσης δικαίωμα συμμετοχής και αθλητές – αθλήτριες χωρίς δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. από όλα τα νησιά των Κυκλάδων, αλλά και από κάθε άλλο σωματείο - σχολείο, με τις προϋποθέσεις των §7.1, §7.2, §7.3 όπως περιγράφεται πιο κάτω
3) Κάθε αθλητής – αθλήτρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ένα ΜΟΝΟ ατομικό αγώνισμα και σε μία σκυταλοδρομία.
 
7.  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
α) Οι αρχικές αριθμητικές δηλώσεις των σωματείων θα πρέπει να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου και οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών θα υποβληθούν μέχρι την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, με e-mail στο segas_kykladwn@yahoo.gr  ή στο geom07015@geo.aegean.gr 
Τα email μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και για κάθε ερώτηση σχετικά με τους αγώνες, τη μετακίνηση και τη διαμονή στη Μύκονο.
Οι αθλητές-τριες θα πρέπει να επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους με την παρουσία τους στην αίθουσα κλήσης 45 λεπτά πριν το αγώνισμά τους.
Στους αγώνες θα επιτρέπεται να γίνονται αλλαγές και συμπληρωματικές  δηλώσεις στην αίθουσα κλήσης των αγώνων.
 
β)  Στις δηλώσεις  συμμετοχής  των  συλλόγων πρέπει να αναγράφονται, το αγώνισμα, το  ονοματεπώνυμο των αθλητών – τριών ολογράφως, το έτος γέννησης και ο αριθμός δελτίου εγγραφής στο Σ.Ε.Γ.Α.Σ (όπου υπάρχει).
 
γ) Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ υπογεγραμμένες από τον πρόεδρο, το γεν. γραμματέα και να έχουν τη σφραγίδα του σωματείου. Σε  αντίθετη  περίπτωση, ΔΕΝ  ΘΑ  ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΕΚΤΗ  Η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των  αθλητών - τριών του σωματείου.  
 
δ) Μετά τις τελικές δηλώσεις θα γίνει η επιλογή των αθλητών από τους διοργανωτές με τη συνεργασία των σωματείων που έχουν δηλώσει συμμετοχή  ώστε να τηρηθεί ο μέγιστος αριθμός αθλητών ανά αγώνισμα όπως αναφέρεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα. 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
 
► Τα ΔΕΛΤΙΑ των αθλητών –τριών (θεωρημένα από ιατρό, σύμφωνα με το νόμο) θα τα κρατάτε μαζί σας στους αγώνες για να τα δείχνει ο κάθε αθλητής – τρια στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ.
 Οι αθλητές – αθλήτριες που δεν έχουν δελτίο σε σωματείο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., θα μπορούν να συμμετάσχουν με την προϋπόθεση ότι θα προσκομίσουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ στην αίθουσα κλήσης τα παρακάτω:
1) Ιατρική γνωμάτευση ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες (η γνωμάτευση ισχύει για ένα χρόνο από την έκδοση της).
 2) Αποδεικτικό έγγραφο του έτους γέννησης (πιστοποιητικό γέννησης, βιβλιάριο υγείας κ.λ.π.) 
 3) Δήλωση συμμετοχής στην οποία να υπάρχει υπογραφή από τον συνοδό της αποστολής και/ή τον γυμναστή-τρια του σχολείου τους.
 
8.  ΟΡΓΑΝΑ  ΡΙΨΕΩΝ - ΥΨΗ ΚΑΙ  ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ  ΕΜΠΟΔΙΩΝ
 
Σφαίρα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β΄:   3 κιλά
 
Μπαλάκι Παμπαίδων – Παγκορασίδων mini :   200 γρ.
Σφαίρα Παμπαίδων Α΄ :   4 κιλά
Σφαίρα Παγκορασίδων  Α’  :  3 κιλά
Εμπόδια Παμπαίδων Β΄ :  Αριθμός:  6,  Ύψος : 0,76. Απόσταση Αφετηρίας από το 1ο εμπόδιο:  12μ,  Ενδιάμεση απόσταση:  7,50.  Τελευταίο μέχρι τερματισμό: 10,50 
Εμπόδια Παγκορασίδων Β΄ :  Αριθμός:  6,  Ύψος : 0,76. Απόσταση Αφετηρίας από το 1ο εμπόδιο:  12μ,  Ενδιάμεση απόσταση:  7,00.  Τελευταίο μέχρι τερματισμό:  13,00 
 
9.  ΕΠΑΘΛΑ
 
Στις κατηγορίες Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄ και Β΄ θα απονέμεται στον πρώτο νικητή κύπελλο, στους τρεις πρώτους μετάλλιο και δίπλωμα και επιπλέον μέχρι και τον 6ο της κατάταξης  δίπλωμα.
Στην κατηγορία ΜΙΝΙ Παμπαίδων -  Παγκορασίδων  θα απονέμεται στον πρώτο νικητή κύπελλο, στους τρεις πρώτους μετάλλιο και δίπλωμα και επιπλέον σε όλους τους συμμετέχοντες  αναμνηστικό δίπλωμα.
Στην Σφαιροβολία Αντρών θα απονέμεται στον πρώτο νικητή κύπελλο και στους τρεις πρώτους μετάλλιο.
 
10.  ΙΑΤΡΙΚΕΣ  ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:
Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.
Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες. Η πιστοποίηση αυτή γίνεται στο πίσω μέρος του δελτίου του αθλητή ή της αθλήτριας, και το οποίο θεωρείται από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από έχοντες οποιανδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ ιατρούς.
Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.
 
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΡΙΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ  ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ – ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ‘Η Ο ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ  ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ. 
 
11.  ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
 
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους επίσημους κανονισμούς του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. 2016-2017.
Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Υπεύθυνο των αγώνων κ. Τσαρτσάλη  Δημήτρη, Τεχνικό Σύμβουλο της Ε.Α.Σ. Κυκλάδων και τον Αλυτάρχη, σύμφωνα με τους κανονισμούς του στίβου.