Ξεκινούν οι συμμετοχές για τα ΔΗΛΕΙΑ 2016

Ξεκινούν οι συμμετοχές για τα ΔΗΛΕΙΑ 2016

Οι αγώνες με την επωνυμία Δήλεια 2016, προκηρύχτηκαν για 6η συνεχή χρονιά από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων και τον στίβο του Α.Ο.Μυκόνου.  Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο στάδιο του Κόρφου στη Μύκονο στις 15 Οκτωβρίου. 
 
Αναμένεται για μια ακόμη φορά να αποτελέσουν πόλο έλξης για τους αθλητές και τις αθλήτριες ηλικίας από 9 μέχρι 15 ετών από τα σωματεία και τα νησιά των Κυκλάδων και από τα άλλα σωματεία της Ελλάδας. 
Το 2015 οι συμμετοχές είχαν φτάσει τους 340 αθλητές, αριθμός που αναμένεται να ξεπεραστεί φέτος.
 
Για πρώτη φορά αναμένονται νέοι αθλητές και αθλήτριες από πρωτοεμφανιζόμενα νησιά στο στίβο όπως η Κύθνος, η Κέα και η Σίφνος.  Σύμφωνα με την προκήρυξη στους αγώνες επιτρέπεται να λάβουν μέρος και κυκλαδίτες αθλητές και αθλήτριες που δεν ανήκουν σε σωματεία ως εκπρόσωποι των νησιών ή των σχολείων τους.
 
Μετά από δύο χρόνια θα επαναδιεξαχθεί η σφαιροβολία Αντρών με τη συμμετοχή  8 κορυφαίων Ελλήνων σφαιροβόλων μετά από παράκληση των αθλητών. Πρόκειται για ένα αγώνισμα επίδειξης όπου οι αθλητές ρίχνουν βολές με σφαίρες ποικίλου βάρους και νικητής αναδεικνύεται όποιος συγκεντρώσει το μεγαλύτερο άθροισμα από τις έξι βολές και όχι όποιος ρίξει μια βολή μακρύτερα. 
 
Δηλώσεις συμμετοχής κατατίθενται στο email :  segas_kykladwn@yahoo.gr  ενώ πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 6944356695
 
Οι αγώνες γίνονται με τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Μυκόνου.
 
Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη των αγώνων ΕΔΩ