Σύλληψη δύο ατόμων για ληστεία στη Μύκονο

Σύλληψη δύο ατόμων για ληστεία στη Μύκονο

 

 

Συνελήφθησαν την Κυριακή (31.07.2016) το πρωί στη Μύκονο από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου δύο αλλοδαποί και συγκεκριμένα ένας 43χρονος υπήκοος Μαρόκου και ένας 31χρονος υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία, αντίσταση, πλαστογραφία πιστοποιητικών και παραβίαση περιορισμών διαμονής.
 
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών δράσεων για την εξιχνίαση κλοπών-διαρρήξεων και επισταμένης αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι, οι κατηγορούμενοι την 21.07.2016 το βράδυ παραβίασαν ενοικιαζόμενη εξοχική κατοικία, αφαίρεσαν αποσκευές ταξιδίου με προσωπικά αντικείμενα των ενοίκων και όταν έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, του επιτέθηκαν και τράπηκαν σε φυγή.
 
Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες χρησιμοποιούσαν πλαστά δελτία ταυτότητας και άδειες οδήγησης προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές αρχές. Σε βάρος του Ιρακινού ισχύουν περιοριστικοί όροι, ενώ και οι δύο έχουν συλληφθεί για παρόμοιες υποθέσεις το 2013 και 2014 σε Νάξο και Μύκονο.
 
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 1.755 ευρώ, κινητά τηλέφωνα, παραστατικό ταχυμεταφοράς χρημάτων και χειρόγραφες σημειώσεις τηλεφωνικών αριθμών.
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις και παραπέμφθηκαν στον κ. Ανακριτή Σύρου.
 
Η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις.