Προγράμματα και Δράσεις Κατάρτισης στις Κυκλάδες

Προγράμματα και Δράσεις Κατάρτισης στις Κυκλάδες

 

Το προσεχές διάστημα πρόκειται να υλοποιηθούν δράσεις κατάρτισης στα νησιά των Κυκλάδων στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, το Κ.Ε.Κ. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε. και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ν. Αιγαίου (Π.Ε.Δ.Ν.Α.). Οι δράσεις προσφέρουν τη δυνατότητα σε επιχειρηματίες, εργαζόμενους και ανέργους, την ευκαιρία να εκπαιδευτούν χωρίς επιβάρυνση σε χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα.
 
Το σύγχρονο περιβάλλον, ιδίως στον τομέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, δημιουργεί μια πραγματικότητα με συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις. Η εκπαίδευση και η απόκτηση γνώσεων, αποτελεί το σημαντικότερο «όπλο» για κάθε επιχείρηση, εργαζόμενο ή άνεργο.
 
To έργο αυτό δίνει σε επιχειρηματίες, εργαζόμενους και ανέργους, την ευκαιρία να εκπαιδευτούν χωρίς επιβάρυνση σε χρήσιμα και ενδιαφέροντα θέματα, που σχετίζονται με: α) την επιχειρηματικότητα β) τον πρωτογενή τομέα γ) τα παραδοσιακά επαγγέλματα δ) την απόκτηση δεξιοτήτων, ε) την αγωγή των πολιτών και στ) το περιβάλλον. Στην περίοδο αυτή, βρισκόμαστε στη φάση καταγραφής των εκπαιδευτικών αναγκών των νησιών των Κυκλάδων, με στοιχεία που θα συλλέξουμε από φορείς και επιχειρήσεις.
 
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα υλοποιηθούν στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2016, έως τον Μάιο του 2017.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ