Αναφορά στον Μεζέ

Αναφορά στον Μεζέ

 

 

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών της δραστηριοτήτων η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου -μια ανοικτή, άτυπη ομάδα φίλων του πολιτισμού της διατροφής, του καλού φαγητού, της γεύσης και της απόλαυσης- ζήτησε από μάγειρες και μαγείρισσες της Μυκόνου να παρουσιάσουν μια σειρά από μεζέδες με αναφορά στην παράδοση και στη σύγχρονη αντίληψη.
Ο μεζές είναι ένα μικρό πιατάκι, συχνά ίσως και μια μικρή μπουκιά από ένα νόστιμο φαγάκι που συνοδεύει το ούζο, το τσίπουρο ή το κρασί μας. Την μεγάλη και μακρά παράδοση των Ελληνικών μεζέδων διέκοψαν επιλογές που μας έβαλαν σε ένα διαφορετικό γευστικό δρόμο. Στις μέρες μας η παράδοση του μεζέ, το πιάτο που μοιράζεσαι με την παρέα σου επανέρχεται δυναμικά και είμαστε πολλοί εκείνοι που θα θέλαμε να δούμε τους επαγγελματίες μάγειρες και εστιάτορες να προσανατολίζονται προς μια κατεύθυνση εξέλιξης αυτής της παράδοσης που ταιριάζει απόλυτα με το εύρος των παραγόμενων προϊόντων στην χώρα μας, όπως επίσης και με τις συνήθειες και την ψυχοσύνθεση του Έλληνα.
Τα μεζεδάκια θα ετοιμάσουν μάγειρες και μαγείρισσες της Μυκόνου τις Κυριακές 17 και 24 Ιουλίου, ώρα 11:30 στο cine Μαντώ. Καλεσμένοι της Λέσχης την Κυριακή 24 Ιουλίου δύο σπεσιαλίστες του μεζέ: ο Μιχαήλ Νίκος από τα «Άργουρα» στις Τζιτζιφιές της Καλλιθέας και ο Γρηγόρης Χέλμης από το «Μεζέν» του Βόλου και της Λάρισας