Εκδήλωση για την Κυπριακή Κοινότητα του Λονδίνου από την Μαρίνα Πετρή

Εκδήλωση για την Κυπριακή Κοινότητα του Λονδίνου από την Μαρίνα Πετρή

 
«Μίλια από Χαμόγελα» είναι ο τίτλος της πολιτιστικής εκδήλωσης της  Μαρίνας Πετρή στο Λονδίνο  με φιλανθρωπικό σκοπό για την κατασκευή ενός μελλοντικού Ελληνικού σχολείου  για παιδιά του Λονδίνου, στις  27 Φεβρουαρίου 2014 που θα λάβει χώρα στο  Βόρειο Λονδίνο στην αίθουσα εκδηλώσεων the PENRIDGE SUITE. Με παρουσίαση έργων ζωγραφικής, παιδικών βιβλίων και εικαστική παράσταση  της Μαρίνας Πετρή για την Ελληνική παράδοση.
 
Σημαντικό μέρος των  εσόδων  θα διατεθεί  για την συντήρηση του  Ελληνικού σχολείου της κοινότητας των  Αγίων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης στο Ένφιλντ, που έχει με ζήλο αναλάβει  ο Ελληνοκύπριος κος Κυριάκος Πιτσιελής .  
 
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 4 το απόγευμα και λήξει στις 10 το βράδυ. Στις 6 θα γίνει μικρή εισήγηση για το νόημα της εκδήλωσης με συρραμμένα κείμενα  φράσεις σημαντικών Ελλήνων και Διεθνών προσωπικοτήτων για την παιδία την φτώχια τον πολιτισμό την ανθρωπιά   με επιμέλεια και ανάγνωση  από τους   Χαράλαμπο Κατσαλά και την καλλιτέχνη Μαρίνα Πετρή. Θα ακολουθήσει    παράσταση, εικαστική περφόρμανς,  με βάση ένα παιδικό βιβλίο της Μαρίνας Πετρή «Παναγιά η Αγγελοχτισμένη » από τη Μύκονο.
 
Η   εκδήλωση  γίνεται με τη στήριξη και  οργάνωση των κυρίου Κυριάκου Πιτσιελή και της  κας Αλέκας Μπούργαλη στο the Penridge suite. 470 Bowes Rd,                 London N11 1NL, United Kingdom, phone: +44 20 8362 0881, info@thepenridge.co.uk 
 
Τα «μίλια από χαμόγελα», miles of smiles έχουν στόχο την ποιο ευπαθή και ανυπεράσπιστη  ομάδα ανθρώπων στην Ελλάδα και Κύπρο, τα παιδιά. Σε μία περίοδο, που η έλλειψη  της υλικής  και πνευματικής τροφής κάνει  τα παιδιά που ζουν τη  δίνη της φτώχιας ριζώνει  για πάντα στις  ψυχές τους ο φόβος, η θλίψη και η αβεβαιότητα της κοινωνίας, ένα είναι σίγουρο, δεν χρειάζεται να είναι κανείς να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή προσφοράς και δράσης  για να δώσει λίγη ανθρωπιά. Η ποιό μικρή πράξη προσφοράς  έχει το Θείο χάρισμα και την συμμετοχή  για το μέλλον και σε μια αντίσταση στον αφανισμό της Ελληνικής φυλής.   
 
Η ζωγράφος και συγγραφέας Μαρίνα Πετρή  κατάγεται από τη Μυκόνο , έχει   σπουδάσει ζωγραφική  στην Σχολή Καλών  τεχνών στην Αθήνα , το  Royal College of Art στο Λονδίνο και  Διοίκηση Επιχειρήσεων στην ΕΕΔΕ  στην Ελλάδα, με διεθνή καριέρα στον χώρο της τέχνης. Μεγάλο μέρος του έργου της  είναι  αφιερωμένο στην προώθηση  και στήριξη του Ελληνικού πολιτισμού και στα παιδιά.