Στέλιος Μπρίγγος: Προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής η οδική ασφάλεια

Στέλιος Μπρίγγος: Προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής η οδική ασφάλεια

 

 

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενόψει της τουριστικής περιόδου, ξεκίνησαν οι διαγραμμίσεις του επαρχιακού δικτύου και συγκεκριμένα στους δρόμους του κεντρικού δικτύου  Χώρας - Άνω Μεράς και των περιφερειακών οδών Νέο Λιμάνι – Ορνός, με στόχο την δημιουργία καλύτερων και ασφαλέστερων συνθηκών κυκλοφορίας προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ Μπρίγγος Στυλιανός τόνισε ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα της περιφερειακής αρχής. Άλλωστε, η δήλωσή του αυτή αποδεικνύεται εμπράκτως με την βελτίωση και συντήρηση του οδικού δικτύου στους κόμβους, στους περιφερειακούς, στην κεντρική αρτηρία Χώρας-Άνω Μεράς, αλλά και στον εσωτερικό οικισμό της Άνω Μεράς που αποτελεί και αρμοδιότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Επίσης, δήλωσε ότι μέχρι το πέρας του 2016 θα έχει υλοποιηθεί η αντικατάσταση των στηθαίων (προστατευτικών) στα επικίνδυνα σημεία του οδικού δικτύου, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες, καθώς και θα ολοκληρωθεί το έργο της οδοσήμανσης. Τέλος, πρόσθεσε:  “Οργανωμένα, με πρόγραμμα και συντονισμένα προχωράμε την κατασκευή σύγχρονων και ποιοτικών οδικών αξόνων με την σωστή σήμανση αυτών, τηρώντας όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές ενός ασφαλούς και αξιοπρεπούς, επιτέλους, οδικού δικτύου με ευθύνη και συνέπεια”.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να επιδείξουν την ανάλογη ανοχή, κατά τη διάρκεια των εργασιών όπου και θα τηρούνται τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλούς κυκλοφορίας των οχημάτων.