Σε τροχιά υλοποίησης ο βρεφονηπιακός σταθμός Μυκόνου - Εντάχθηκε στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου

Σε τροχιά υλοποίησης ο βρεφονηπιακός σταθμός Μυκόνου - Εντάχθηκε στο νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου

 

 

 

Ένας υπερσύγχρονος βρεφονηπιακός σταθμός έρχεται να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Μυκόνου μετά την απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου για ένταξή του στο νέο  νέο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Νοτίου Αιγαίου 2014-2020.

Ο Βρεφονηπιακός σταθμός Δήμου Μυκόνου αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική υποδομή για το νησί, δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη υποδομή Βρεφονηπιακού Σταθμού που δημιουργείται στην Μύκονο, η οποία θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων αλλά και των εποχικά εργαζομένων γονέων κατά την διάρκεια της θερινής περιόδου, οπότε ο πληθυσμός του νησιού αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο. 

Το έργο θα πραγματοποιηθεί, στην περιοχή Αργύραινα, και έχει δυναμικότητα για 60 βρέφη και νήπια (18 βρέφη και 42 νήπια) καλύπτοντας ένα εύρος ηλικιών από 2 μηνών έως 4,5 ετών. Έχει προϋπολογισμό 1.270.000€ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. 

Επίσης με απόφαση του κ. Χατζημάρκου εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί Καλύμνου και Κω με προϋπολογισμό 1.020.000€ και 587.000€ αντίστοιχα.