Τρία χαρισματικά πλάσματα μαγεύουν την Θεσσαλονίκη: Η «ΜέθΩδος των Τριών» με αέρα Μυκονιάτικο!

Τρία χαρισματικά πλάσματα μαγεύουν την Θεσσαλονίκη: Η «ΜέθΩδος των Τριών» με αέρα Μυκονιάτικο!

 

 
Τρία κορίτσια σαν τα κρύα τα νερά ένωσαν τις δυνάμεις τους και προκαλούν αίσθηση με την παρουσία και την μουσική τους στην Θεσσαλονίκη. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη μουσικό σχήμα από τα δεκάδες που μπορεί να ξεπροβάλλουν καθημερινά. Πρόκειται για ένα σχήμα που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στην καλλιτεχνική σκηνή της Θεσσαλονίκης, αγκαλιάστηκε από το κοινό και στην εξάμηνη πορεία του καταγράφει μια έντονα ανοδική τροχιά με πλήθος εμφανίσεων σε γνωστά στέκια της βόρειας Ελλάδας. 
 
Εμπνευστές του σχήματος «Η ΜέθΩδος των Τριών» είναι τρία δροσερά κορίτσια η Χριστίνα Σαμαρά, η Σοφία Βουλγαρίδου και η Μυκονιάτισσα Σοφία Καλπουρτζή. Τρεις νέες μουσικοί που ερμηνεύουν τραγούδια της έντεχνης μουσικής αλλά υποστηρίζουν με αγάπη και τραγούδια μιας άλλης πιο ρετρό εποχής.
 
 
Η γνωριμία τους ήταν εντελώς τυχαία, όπως όλα όσα τους συμβαίνουν αυτούς τους 6 μήνες που λειτουργούν σαν σχήμα. Η πρώτη συνάντηση έγινε σε μια συναυλία στη Θεσσαλονίκη, όπου η Σοφία (Καλπουρτζή) και η Χριστίνα (Σαμαρά) έτυχε να κάθονται σε διπλανά τραπέζια. Σε λίγες μέρες συνέβη και η πρώτη μουσική συνάντηση, με την Σοφία να παίζει πρίμα βίστα τραγούδια και τη Χριστίνα να τραγουδά. Η αρχή είχε ήδη γίνει. Σε λίγο καιρό μπήκε στο σχήμα μέσω κοινού γνωστού η Σοφία (Βουλγαρίδου), αρχικά παίζοντας καχόν και σταδιακά γινόταν όλο και πιο έντονη η παρουσία του ακορντεόν. Δεν υπήρχε εξ'αρχής συγκεκριμένος άξονας ως προς την επιλογή των τραγουδιών. Πρόβα με την πρόβα το πρόγραμμα οδηγήθηκε σχεδόν αυτόματα σε έντεχνες και ρετρό επιλογές, από Χατζιδάκι, μέχρι Αττίκ και Σουγιούλ, μέχρι Ξαρχάκο και Τσιτσάνη. Πολύ σύντομα ξεκίνησαν και οι πρώτες εμφανίσεις σε μαγαζιά εντός και εκτός της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε πολιτισμικά δρώμενα της πόλης.
 
Κοινό χαρακτηριστικό των τριών κοριτσιών είναι ο αυθορμητισμός. Γι' αυτό και όπως τονίζουν δεν υπάρχουν σχέδια για το μέλλον. Αφήνουν την τύχη και την αγάπη τους για τη μουσική να τις οδηγήσει στους δικούς τους δρόμους. 
 
 
Και οι τρεις καταρτισμένες μουσικά κάτι που γίνεται αντιληπτό από την πρώτη στιγμή. Η Χριστίνα Σαμαρά στη φωνή, φοιτά στο τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ, παρακολουθεί τρία έτη μαθήματα μονωδίας στο Ωδείο άνω πόλης και έχει γνώσεις κιθάρας. Η Σοφία Καλπουρτζή φοιτά στο τμήμα Φιλολογίας του ΑΠΘ, σπουδάζει πιάνο στο Ωδείο Άνω πόλης και βρίσκεται στην Β' Ανωτέρα.
 
Παράλληλα έχει γνώσεις βιολιού, ακορντεόν, μπαγλαμά, καθώς επίσης και θεωρητικών σε επίπεδο αρμονίας και Γ' Σολφέζ. Το 2008 συμμετείχε στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Διαγωνισμό Πιάνου "Φίλωνα" στο Ωδείο Αθηνών με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Άρη Γαρουφαλή, όπου απέσπασε τον Γ' Έπαινο στην Α' Κατηγορία και το 2011 στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου "Μαρία Χαιρογιώργου-Σιγάρα" αποσπώντας Βραβείο παίζοντας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 
 
Η Σοφία Βουλγαρίδου έχει πτυχίο αρμονίας, ωδικής, έχει παρακολουθήσει μαθήματα αντίστιξης. Αποφοίτησε από το τμήμα Λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Εργάζεται σε ωδεία και σε σχολεία ως καθηγήτρια ακορντεόν. Σπούδασε αρμόνιο, πιάνο και ακορντεόν.
 
Τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία και ελπίζουμε σύντομα να τις απολαύσουμε από κοντά.
 
πηγή: εφημερίδα MYKONOS NEWS