Σε ποια νησιά θα μπορέσουν να κάνουν δωρεάν διπλάσιες διακοπές οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού

Σε ποια νησιά θα μπορέσουν να κάνουν δωρεάν διπλάσιες διακοπές οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού

 

 

Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ, εργαζόμενοι και άνεργοι που θα επιλέξουν για τις διακοπές τους  τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, τη Λέρο και την Κω θα παρατείνουν δωρεάν τη διαμονή τους σε δέκα από πέντε ημέρες.
 
Η απόφαση ήδη δημοσιεύτηκε και η επιπλέον παροχή είναι σε ισχύ Σύμφωνα με την απόφαση η διάρκεια της διαμονής των δικαιούχων - ωφελουμένων που επιλέγουν τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω προσαυξάνεται κατά πέντε (5) διανυκτερεύσεις.
 
Ετσι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι οικογένειές τους που θα προτιμήσουν για τις διακοπές τους τουριστικά καταλύματα στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω θα δικαιούνται, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, διακοπές έως και 10 ημερών και όχι 5, όπως ισχύει για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού που θα επιλέξουν άλλους προορισμούς. Το χρονικό διάστημα υλοποίησης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού είναι από 14.12.2015 έως 30.11.2016. 
 
Οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων έχουν τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων και ένταξης τους στο Μητρώο καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος. Τέλος για τους δικαιούχους - ωφελούμενους που επιλέγουν για τη διαμονή τους τουριστικά καταλύματα των νήσων Λέσβου, Χίου, Σάμου, Λέρου και Κω η ιδιωτική συμμετοχή είναι μηδενική και το ποσό επιδότησης προσδιορίζεται στη Δημόσια Πρόσκληση.
 
πηγή: iefimerida.gr