Νέο ρεκόρ πτήσεων αναμένεται να καταγράψει φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Μυκόνου

Νέο ρεκόρ πτήσεων αναμένεται να καταγράψει φέτος ο Διεθνής Αερολιμένας Μυκόνου

 

Η χρονιά που διανύουμε αναμένεται να είναι μία ακόμη χρονιά ρεκόρ για τον Διεθνή Αερολιμένα Μυκόνου. Η αύξηση των προγραμματισμένων πτήσεων δεν θα αγγίξει απλά διψήφιο νούμερο αλλά θα είναι κατακόρυφη σε σχέση με πέρυσι που επίσης καταγράφηκε ανάλογη άνοδο σε σχέση με το 2014. Νέες εταιρίες έρχονται στο νησί σε πτήσεις εσωτερικού, ενώ και νέες αγορές ανοίγονται από το εξωτερικό. Ωστόσο όσο η κίνηση μεγαλώνει τόσο πολλαπλασιάζονται και τα προβλήματα που υπάρχουν αφού η υποστελέχωση του αεροδρομίου θα είναι φέτος μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά. 
 
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία η αύξηση της κίνησης αναμένεται να αγγίξει το 30% που είναι η μεγαλύτερη αύξηση στην Ελλάδα για την φετινή σεζόν. Στο πρόγραμμα καταγράφεται σημαντική αύξηση στα slots, προγραμματισμένες πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία που αφορούν το Α’ τρίμηνο του 2016 στα οποία παρουσιάζεται σημαντική αύξηση σε σχέση με πέρυσι και σχεδόν διπλασιασμός των αφίξεων σε σχέση με το 2014. Συγκεκριμένα η αύξηση των αφίξεων του Α΄ τριμήνου του 2016 σε σχέση με το 2014, ανέρχεται στο 85%.
 
Στις πτήσεις εσωτερικού προστέθηκαν φέτος άλλες δύο εταιρίες με δρομολόγια Αθήνα – Μύκονο, ενώ αντίστοιχο δρομολόγιο πρόσθεσε στα ήδη προγραμματισμένα για τα νησιά και η sky express. Έτσι εκτός την AEGEAN πτήσεις Αθήνα – Μύκονο πραγματοποιεί ήδη η RYANAIR ενώ εντός των ημερών ξεκινά και η SKY EXPRESS και από τέλη Μαΐου και η Ιταλική VOLOTER.  
Αυξημένος και ο αριθμός των charter που ξεκίνησαν από τον Απρίλιο και καθημερινά προστίθενται και νέες πτήσεις.
 
Ο Διεθνής Αερολιμένας Μυκόνου δέχεται πτήσεις σχεδόν από όλη την Ευρώπη και συγκεκριμένα από Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ελβετία, Αυστρία, Ιταλία σε μεγάλη ανάπτυξη και με πτήσεις που ξεκίνησαν νωρίς, Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες, Σλοβενία αλλά και Ρουμανία με πτήσεις που πραγματοποιεί ρουμάνικη αεροπορική εταιρία, αλλά φέτος και η AEGEAΝ. 
 
Οι πτήσεις εξωτερικού με προορισμό τη Μύκονο δεν σταματούν στην Ευρώπη αλλά επεκτείνονται και σε χώρες της Μέσης Ανατολής και αγορές της Ανατολικής Μεσογείου οι οποίες άνοιξαν σταδιακά τα τελευταία χρόνια με πτήσεις από Λίβανο, Ισραήλ, Αίγυπτο και Τουρκία ενώ επεκτάθηκε και η αγορά της Γαλλίας με πτήσεις τόσο από το Παρίσι όσο και από τη Νίκαια.
 
Περισσότερα στη Mykonos news που κυκλοφορεί.