Βυθίζεται στο λιμάνι του Πειραιά το "Παναγία Τήνου"

Βυθίζεται στο λιμάνι του Πειραιά το

 

 

 

Απίστευτο κι όμως πραγματικό και ελληνικό! Κλίση πήρε το πλοίο της Ventouris Sea Lines μέσα στο λιμάνι του Πειραιά! Το 40 και πλέον ετών πλοίο βρισκόταν αγκυροβολημένο στο χώρο, που αγκυροβολούν τα καράβια από Κρήτη.

Το πλοίο είχε πάρει επικίνδυνη κλίση. Προληπτικά, το πλοίο της Blue Star που ήταν δεμένο δίπλα του, άλλαξε θέση, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Οι αρμόδιες αρχές ενημερώθηκαν και έσπευσαν στο σημείο, όπου επιχειρούν ήδη ρυμουλκά, δύτες και εταιρείες αντιρύπανσης προκειμένου να ελεγχθεί η κλίση την οποία έχει πάρει και να μην υπάρξει ρύπανση των υδάτων.
Πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, τόνισαν στο NEWS 247 ότι "στόχος ήταν να σταθεροποιηθεί. Η διαδικασία θα πάρει μέρες και προς το παρόν οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην απάντληση υδάτων".
 
Το πλοίο έχει ναυπηγηθεί το 1972 και είναι μήκους 117 μέτρων και ολικής χωρητικότητας (GT) 5,122 τόνων. Τον Ιανουάριο του 2015 το πλοίο είχε ταξιδέψει για λίγο στα Κύθηρα όμως μετά από επισχέσεις εργασίας του πληρώματος έδεσε οριστικά.
 
Eurokinissi/Stelios Stefanou
 
Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο επρόκειτο να εκπλειστηριαστεί έναντι οφειλών ελλιμενισμού, ωστόσο η απόφαση καθυστέρησε να ληφθεί και παρέμενε επί 1,5 χρόνο στο λιμάνι του Πειραιά.
 
Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο πλοίο εκτελούσε επί χρόνια την δεκαετία του 1980 και '90 καθημερινό δρομολόγιο στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα αναχωρούσε κάθε πρωί από τον Πειραιά για Σύρο-Τήνο-Μύκονο.
 
 
πηγή: news247.gr