Ανακοίνωση της Επόμενης Μέρας για τα σκουπίδια: Η τραγική για το νησί κατάσταση δεν είναι πια ανεκτή

Ανακοίνωση της Επόμενης Μέρας για τα σκουπίδια: Η τραγική για το νησί κατάσταση δεν είναι πια ανεκτή

Κριτική στην διοίκηση ου Δήμου για την κατάσταση που επικρατεί με τα σκουπίδια στο νησί ασκεί σε ανακοίνωσή της η Επόμενη Μέρα. Ο δημοτικός συνδυασμός της αντιπολίτευσης στην ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι παρά τις δημόσιες διαβεβαιώσεις του δημάρχου ότι οι προετοιμασίες για την επόμενη τουριστική περίοδο αρχίζουν με την λήξη της προηγούμενης, η πραγματικότητα τον διαψεύδει οικτρά. Παράλληλα αφήνει υπόνοιες για σκόπιμη καθυστέρηση στην ανάληψη καθηκόντων του εργολάβου προκειμένου όπως τονίζεται, να συμπέσει η λήξη της τριετούς σύμβασής του με τις επόμενες δημοτικές εκλογές και καταλήγει ότι η καθαριότητα είναι αποκλειστική ευθύνη του Δήμου και η υπάρχουσα κατάσταση στον τομέα αυτόν δεν είναι πια ανεκτή. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της Επόμενης Μέρας.
 
"Μπορεί οι επιχειρήσεις να ετοιμάζονται πυρετωδώς και οι περισσότερες να έχουν ανοίξει, αλλά δεν συμβαίνει το ίδιο και για τον δήμο Μυκόνου.
Παρά τις πρόσφατες δημόσιες  διαβεβαιώσεις  του δημάρχου, ότι οι προετοιμασίες για την επομένη τουριστική περίοδο αρχίζουν με την λήξη της προηγούμενης, η πραγματικότητα που ζούμε όλοι, τον διαψεύουν οικτρά".
 
"Κατά καιρούς, δεν λειτουργούν τα απορριμματοφόρα επειδή δεν έχετε καύσιμα γιατί δεν προνοήσατε, δεν έχετε ασφάλειες γιατί τις ξεχάσατε, δεν πληρώσατε τα τέλη κυκλοφορίας γιατί σας ξέφυγε. Μέχρι  εδώ! Φτάνει πια!! Δεν  μας αφορούν όλα αυτά κ. Δήμαρχε. Εμείς οι αιρετικοί και γραφικοί δημότες του νησιού που πληρώνουμε τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας προς τον δήμο, απαιτούμε καθαριότητα και στοιχειώδη υγιεινή" τονίζεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει "Αναρωτιέται επίσης  κανείς που είναι ο περιβόητος πολυδιαφημιζόμενος «μπουναμάς» του κ. Δημάρχου που μας τον σέρβιρε ως τρόπαιο στην κοπή της πίτας του δήμου ο εργολάβος αποκομιδής; Μήπως τελικά καθυστερείτε σκοπίμως την εγκατάστασή του, με στόχο να συμπέσει η λήξη της τριετούς  σύμβασής  του, με τις επόμενες δημοτικές εκλογές, ώστε να έχουμε μια «καθαρή» προεκλογική περίοδο;" 
 
"Τέλος" προσθέτει "μην προσπαθήσετε να μεταβιβάσετε τις ευθύνες σας ως συνήθως αλλού! Και επί του προκειμένου στους δημότες που εναποθέτουν τα απορρίματά τους στους σωρούς σκουπιδιών που έχουν πια  δημιουργηθεί.´Οπως εξάλλου  θα γνωρίζετε δεν είναι κοσμήματα να φυλάσσονται σε θησαυροφυλάκια. Είναι αποκλειστική σας αρμοδιότητα η αποκομιδή απορριμμάτων. Οσο και αν επιχειρηματολογήσετε  μοιάζει μάταιο . Έχουμε κρίση και σκέψη!
Η τραγική για το νησί κατάσταση δεν είναι πια ανεκτή" καταλήγει η ανακοίνωση.