Διημερίδα με θέμα "H Θεραπεία του Τραυματισμένου Εσωτερικού Παιδιού"

Διημερίδα  με θέμα

 

 

 
To "Mykonos Alternative Heath Center" διοργανώνει διημερίδα  με θέμα " H Θεραπεία του Τραυματισμένου Εσωτερικού Παιδιού".
 
Τα σεμινάρια είναι ολιγομελή ώστε να μπορέσει να γίνει, μέσα σε ένα ομαδικό πλαίσιο, εξατομικευμένη ψυχοθεραπευτική εργασία βάθους για τον κάθε ένα συμμετέχοντα. Ο θεραπευτικός χρόνος που αφιερώνεται στον καθένα είναι περίπου μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά. 
 
Στόχος αυτών των εντατικών σεμιναρίων είναι να προσφέρουν στους συμμετέχοντες συναισθηματική υποστήριξη μέσα σε ένα κατάλληλο θεραπευτικό περιβάλλον ώστε να αγγίξουν τα βαθύτερα επίπεδα των τραυματικών εμπειριών τους που ακόμα καθορίζουν την ζωή τους και έτσι να αποκτήσουν μεγαλύτερη χαρά και λειτουργικότητα στο εδώ και τώρα.
 
Τρίτη 19/4 
1η ομάδα: 11:00 – 16:00       
2η ομάδα: 18:00 – 23:00
Tετάρτη 20/4 
3η ομάδα: 09:00 – 13:00 
 
Εισαγωγή στην μέθοδο
Η “Θεραπεία του Τραυματισμένου Εσωτερικού Παιδιού” είναι μια σύγχρονη συνθετική Ψυχοθεραπεία με εξαιρετικά αποτελέσματα, που συνδυάζει και ενοποιεί με μοναδικό τρόπο τις μεθοδολογίες, τεχνικές & τα θεωρητικά υπόβαθρα της Σωματικής Ραϊχικής Ψυχοθεραπείας, της Θεραπείας Μέσω Αναδρομής (Regression Therapy) και της Ψυχο-Ενεργειακής Θεραπευτικής μέσα σε ένα Υπερπροσωπικό πλαίσιο.
 
Παιδικά βιώματα όπως συγκρούσεις ή ψυχρότητα στις οικογενειακές σχέσεις, βία, εγκατάλειψη, απόρριψη, αρνητική κριτική, κ.ά. έχουν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μέσα μας το “Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί”, δηλαδή ένα βαθύ και πολύτιμο κομμάτι του εαυτού που παρέμεινε στάσιμο, καθηλωμένο στην ηλικία που πληγώθηκε.
 
Ο ενήλικος σήμερα, καταπιέζοντας και αρνούμενος το Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί γίνεται ασυνείδητα δέσμιος των ακάλυπτων αναγκών και των πολύπλοκων ψυχικών του μηχανισμών. 
 
Όταν φροντίσουμε να ιαθεί το Τραυματισμένο Εσωτερικό Παιδί, τότε τείνουμε να επανακτούμε τις φυσικές μας ποιότητες, δυνατότητες και χαρακτηριστικά όπως: Διάθεση για παιχνίδι, ενθουσιασμό, δημιουργικότητα, αυθορμητισμό, σωματική ανθεκτικότητα, φαντασία, αγάπη για τη ζωή, περιέργεια, αθωότητα, χιούμορ, φυσική ζωτικότητα, αισιοδοξία, νεανικό πνεύμα και φρεσκάδα και την ελεύθερη έκφραση αυθεντικών συναισθημάτων.
 
Η “Θεραπεία του Τραυματισμένου Εσωτερικού Παιδιού” περιλαμβάνει μια σειρά ψυχοθεραπευτικών τεχνικών και εργαλείων για να υποστηριχθούν οι συμμετέχοντες, ώστε να ανακαλύψουν τα βαθύτερα στρώματα του εαυτού τους, να συναντήσουν και να δουλέψουν θεραπευτικά με τη ‘σκιά’ τους, τα μπλοκαρισμένα συναισθήματα του παρελθόντος και τα συνακόλουθα παγιωμένα νοητικά και ενεργειακά μοτίβα, που κυρίως σχετίζονται με καθηλώσεις του ψυχισμού στα πρώιμα παιδικά χρόνια ή/και τραυματικά βιώματα στην ενδομήτρια ζωή ή κατά τη γέννηση.
 
Στόχος αυτής της προσέγγισης είναι η απελευθέρωση του αστείρευτου και αδάμαστου Εσωτερικού μας Δυναμικού, το οποίο καλούμαστε να ενσωματώσουμε ξανά στον εαυτό μας μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα καθημερινά δρώμενα και την ενσυνείδητη βίωση της Ζωής.
 
Για περισσότερες πληροφορίες & κράτηση θέσεων: Μαίρη Σκαγιά 6977678847