Γιορτή κουκλοθέατρου στην καρδιά της Άνοιξης, στη Μύκονο

Γιορτή κουκλοθέατρου στην καρδιά της Άνοιξης, στη Μύκονο

H ΚΔΕΠΠΑΜ, η Άγονη Γραμμή Γόνιμη και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των εκπαιδευτηρίων "Σύγχρονη Παιδεία", συνδιοργανώνουν την 1η Γιορτή Κουκλοθεάτρου στη Μύκονο  14 – 17 Απριλίου 2016. Πέντε διεθνείς ομάδες επισκέπτονται το νησί των Κυκλάδων για να γιορτάσουν μαζί μ’ όλους τους κατοίκους της Μυκόνου τη τέχνη του κουκλοθεάτρου, να πραγματοποιήσουν εικαστικά εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης φιγούρας θεάτρου σκιών και να κάνουν στα σοκάκια της Μυκόνου μία παρέλαση με έναν τεράστιο δράκο! 
 
Αναλυτικότερα, τα πρωινά για σχολεία θα πραγματοποιηθούν οι εξής παραστάσεις:
 
•Πέμπτη πρωί 14 Απριλίου Κουκλοθέατρο Άριμα από τη Κρήτη,  Ερωτόκριτος, μία παράσταση χάρτινου θεάτρου σκιών που βασίζεται στο έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου
•Παρασκευή πρωί 15 Απριλίου Ομάδα κουκλοθεάτρου Αλαλούθ, Τα ανθρωπάκια της σκιάς  μία παράσταση σύγχρονου θεάτρου σκιών, βασισμένη σε κείμενα του διεθνούς φήμης δημοσιογράφου και συγγραφέα παιδικών βιβλίων Giani Rodari 
 
Για μικρούς και μεγάλους θεατές θα πραγματοποιηθούν οι εξής παραστάσεις:
 
•Παρασκευή 15 Απριλίου στις 19.00 θέατρο κούκλας Φτερά του Μύθου Όσο πιο γρήγορα μία παράσταση βασισμένη στην κινηματογραφική ταινία  «Τα παιδιά του Παραδείσου» του Ματζίντ Ματζιντί.
•Σάββατο 16 Απριλίου στις 19.00  Θέατρο Μαριονέτας Ανταμαπανταχού  Της μουσικής τα νήματα, μία απρόβλεπτη συναυλία με μαριονέτες και μουσικές από διαφορετικά μέρη του κόσμου  
•Κυριακή 17 Απριλίου στις 19.00  Τέχνης Νεύμα, Λεμονιά, μία παράσταση για την ιστορία μίας αξιαγάπητης γιαγιάς (κούκλα φυσικού μεγέθους) και για το μικρόκοσμο που δημιουργεί γύρω της.
 
Η παρέλαση με το μεγάλο δράκο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο το πρωί στις 11.00 με έναρξη έξω από το Δημαρχείο και πορεία μέσα στα σοκάκια της Μυκόνου. 
Όλες οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα της ΚΔΕΠΠΑΜ στο Ματογιάννι με γενική είσοδο 5ευρώ. 
 
Διαμόρφωση προγράμματος και συντονισμός γιορτής : Νικηφόρου Ευαγγελία (ηθοποιός – εκπαιδευτικός στα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία»)
 
H γιορτή αυτή δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη σημαντική χορηγία της Blue Star Ferries και την υποστήριξη από τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις.